Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier kost het meest in Amsterdam, Rotterdam en Haarlem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier kost het meest in Amsterdam, Rotterdam en Haarlem

29 juli 2016 om 13:52

Het jaarlijkse terras onderzoek van 'Van Spronsen & Partners horeca - advies' is bekend en Amsterdam is weer de duurste stad voor een biertje.

Bier drinken op het terras

Almere goedkoopste stad voor biertje op terras

In Almere drink je het goedkoopst een koud biertje op het terras. De gemiddelde prijs voor een biertje op het terras in Almere komt uit op €2,28. Vorig jaar was dit 1 cent goedkoper, namelijk €2,27.  

Alle resultaten zijn afkomstig van het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies. Uit de jaarlijkse inventarisatie van de prijs voor een rondje op het terras (2 koffie, 2 fris, 2 bier, en 2 rosé) kunnen we altijd weer interessante cijfers bekijken.

Prijzen per stad van een biertje
Klik hier voor een grote versie van het plaatje.

Amsterdam blijft duur

Lees ook

Bier drinken in Amsterdam is en blijft duur. Want de prijs van een biertje is gemiddeld met 5,9% gestegen in vergelijking met 2015. Je betaalt nu op een A-locatie €2,68 voor een glas bier op het terras. Haarlem volgt met €2,55, en daarna Rotterdam en Den Haag met respectievelijk €2,54 en €2,52.

Breda goedkoopst voor een rondje

Breda is de goedkoopste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras van Breda is € 20,43, dit is 1,4% hoger dan vorig jaar. De landelijke terrasprijs is dit jaar gemiddeld met 2,4% gestegen.

Uit de jaarlijkse inventarisatie van de prijs voor een rondje op het terras (2 koffie, 2 fris, 2 bier, en 2 rosé) blijkt dat Amsterdam dit jaar de duurste terrasstad is. Een rondje kost daar € 23,60. Dit is niet verrassend gezien het feit dat hier de vastgoed- en huurprijzen fors hoger liggen dan elders in het land. De stad wordt in de ranglijst gevolgd door Haarlem, Den Haag en ’s-Hertogenbosch. Nieuw in de top 5 is Groningen.

Stijging inkoopprijzen bier en koffie niet doorberekend

Uit onderzoek blijkt dat de stijging van de inkoopprijs niet volledig wordt doorberekend aan de Nederlandse consument. Het afgelopen jaar steeg de inkoopprijs van bier met circa 3%. De horecaondernemers verhoogde de prijs voor een fluitje met 2%. Over de afgelopen vijf jaar steeg de inkoopprijs van bier zelfs met 21% terwijl gemiddeld de prijs slechts met 12% werd verhoogd. De inkoopprijs van koffie steeg de afgelopen vijf jaar met circa 28%. De horecaondernemers verhoogde de prijs over dezelfde periode met maar 10%. 

Bier in supermarkt blijft meest goedkoop

Bier op het terras is en blijft relatief duur in vergelijking met kratten bier in de supermarkt. Want daar vind je pas echt goedkoop bier. Een krat bier in de aanbieding kost zo'n €9,-. De literprijs komt dan ongeveer op €1,25. Bij een biertje op het terras is dit al gauw €10,- per liter. Maar ja, dan zit je niet lekker in het zonnetje op een terrasje...

Cookie instellingen