Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier van stierenballen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier van stierenballen

05 oktober 2012 om 13:36

Wat in eerste instantie als 1 april grap bedoeld was komt dan toch echt uit. Een Amerikaanse brouwerij gaat bier brouwen gemaakt van o.a stierenballen.

Rocky Mountain Oyster Stout

Het goedje heet Rocky Mountain Oyster Stout en het wordt gebrouwen door bierbrouwerij Wynkoop uit Denver. 

Volgens de internet krant Hunting Post waren de reacties op de grap zo positief dat de brouwerij besloten heeft het bier een half jaar later maar echt te gaan brouwen.

Stierenballen snijden

Lees ook

height: 267px;" title="De brouwerij snijdt de stierenballen voordat deze de ketel in gaan." />Het brouwproces

Het brouwproces van het Rocky Mountain Oyster Stout bier verschilt niet zo heel veel van het standaard brouwproces. Het grootste verschil is dat bij het brouwen van dit bier stierenballen gebruikt worden. De stierenballen worden met de hand op maat gesneden. Daarna worden ze geroosterd en aan het biermengsel toegevoegd. Als laatste wordt er ook nog een beetje zeezout aan het biermengsel toegevoegd wat het bier een extra structuur zou geven, aldus brouwerij Wynkoop.

De brouwerij heeft gekozen voor stierenballen omdat in Colorado gefrituurde stierballen een lokale culinaire lekkernij zijn.

Het bier is vanaf maandag 8 oktober verkrijgbaar in Amerika. Rocky Mountain Oyster Stout schijnt lekker diep en een beetje gemeen te smaken. Wij zijn in elk geval erg benieuwd. Weet jij hoe het bier smaakt of waar het verkrijgbaar is? Laat dan even een reactie achter.
 
Hieronder staat het 1 april grap filmpje van de brouwerij.
 

Interessant biernieuws? Deel het nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen