Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier verhoogt kans op psoriasis bij vrouwen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier verhoogt kans op psoriasis bij vrouwen

21 augustus 2010 om 14:48

Vrouwen die af en toe een biertje drinken, lopen verhoogd kans op het krijgen van psoriasis, blijkt uit Amerikaans onderzoek onder 83.000 vrouwen.

psoriasis

Ok, maar wat is psoriasis? Volgens Wikipedia is psoriasis een chronische huidaandoening die zorgt voor jeukende, rode huidschilfers, waarbij de epidermis versneld nieuwe cellen aanmaakt. Dit uit zich in de vorm van lokaal sterke afschilfering van huidschubben. Periodes van vermindering van de symptomen worden afgewisseld met periodes waarin de ziekte verergert. De aangedane huid van een psoriasispatiënt vernieuwt zich in 6 à 7 dagen; bij niet-patiënten is dit 26 à 27 dagen. De structuur van de zich vernieuwende huidlagen wijkt echter belangrijk af van normaal.

Lees ook

Uit het onderzoek blijkt dat het niet de alcohol is die psoriasis verergerd. Andere ingrediënten zijn naar alle waarschijnlijkheid de oorzaak. Wellicht hangt het samen met de grote hoeveelheden gluten. Gluten werden in het verleden ook al in verband gebracht met het krijgen van psoriasis.

Bier zonder alcohol, sterke drank, witte en rode wijn hebben geen effect voor vrouwen om een grotere kans voor prosiasis te ontwikkelen. En als een vrouw minder dan 5 biertjes per week drinkt, is er niks aan de hand. 

Cookie instellingen