Brabants speciaalbier bij de Bierbaronnen

Bierbaronnen speciaalbiercafé

Bierbaronnen is het enige speciaalbiercafé met uitsluitend Brabantse bieren. Brabants lekkerste bieren makkelijk verkrijgbaar maken voor een breed publiek was de missie van de Bierbaronnen en zij zetten nu de volgende stap.

18 april 2017 om 11:40


Iets meer dan een jaar geleden zijn Robert van Roosmalen (46) en Marcel Vromans (46) een zoektocht begonnen naar diverse Brabantse speciaalbieren. Momenteel wordt in diverse conceptstores winkelruimte gehuurd waar een ruim en wisselend assortiment speciaalbieren wordt aangeboden. Uiteraard van Brabantse bodem.

Brabantse speciaalbieren

De heren bierbaronnenWat begon met enkele Brabantse brouwerijen en enkele soorten bier, in een “kast”, is nu een zeer ruim assortiment geworden dat wekelijks groeit. Eind 2016 is een tijdelijke winkel geopend (pop-up store) en daar is het idee van een biercafé geboren. De persoonlijke aandacht en het contact met klanten is namelijk een belangrijke succesfactor gebleken.

De Bierbaronnen willen op deze manier hun activiteiten voortzetten. Klanten en brouwers reageren enthousiast op het idee van een biercafé. Kennis van bier, gedrevenheid en aandacht voor het product zullen de boventoon gaan voeren.

Brabantse brouwerijen

Brabant kent op dit moment ruim 90 brouwerijen. Vele van deze brouwerijen brouwen kleinschalig en daarom zijn hun bieren vaak alleen in de eigen regio verkrijgbaar. De bierbaronnen willen de brouwers een breder publiek bieden en de bierliefhebbers op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de vele honderden bieren uit Brabant. Van de ‘Klereleijer’ tot ‘Dieje Rooie’, nagenoeg alle bieren zullen verkrijgbaar zijn.

Bierbaronnen Biercafé

Bierbaronnen logoIn het biercafé kun je genieten van een biertje aan de gezellige bar en ook grote groepen zijn welkom voor een speciale bierbelevenis. Er worden diverse bierproeverijen en workshops aangeboden. Geen poespas maar pure aandacht voor het product en het proces, daar draait alles om. Tijdens mooie zomerdagen kan er worden genoten op het terras aan het Lindeplein, midden in het centrum van het toeristische Oisterwijk.

Net zo eigentijds als het biercafé, is gekozen voor een crowdfunding campagne als middel voor financiering. De Bierbaronnen verwachten eind juni de deuren te kunnen openen.

Zie jij wel wat in dit idee van de Bierbaronnen? Steun ze dan via CrowdAboutNow!

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken

The Sub
The Sub de nieuwe thuistap van Heineken: Thuistap Next Level

Meer reclames van Heineken

Laatste reacties