Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierblikjes verzameling ruim 1 miljoen dollar waard

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierblikjes verzameling ruim 1 miljoen dollar waard

28 december 2015 om 09:00

Jeff Lebo uit Amerika verzamelt vintage bierblikjes en heeft inmiddels de grootste verzameling ter wereld. De verzameling bestaat uit meer dan 83.000 verschillende soorten bierblikjes.

Grootste bierblikjes verzameling te wereld

Jeff Lebo verzamelt vintage bierblikjes. Blikjes van alle soorten en maten over de hele wereld. De verzamelaar is begonnen met deze hobby toen hij nog een tiener was, halverwege 1970. In die tijd was het erg populair in de Verenigde Staten om blikjes bier te verzamelen.

Inmiddels is hij al 40 jaar lang bezig met zijn verzameling en heeft hij meer dan 83.000 verschillende bierblikjes in zijn bezit. De verzamelaar heeft de grootste verzameling ter wereld, maar is nog lang niet klaar.

Jeff Lebo bierblikjes verzamelaar

Verzamelen van bierblikjes

Er zijn veel mensen die bierblikjes verzamelen, maar de meeste daarvan stoppen na een paar jaar. Zodra er iemand stopt met het verzamelen van bierblikjes, koopt Jeff de hele collectie over. Deze blikjes verhandelt hij weer voor blikjes die nog ontbreken in zijn eigen collectie

De verzamelaar heeft zelfs een afspraak met een man uit Zweden dat zij om de zoveel tijd 100 blikjes bier naar elkaar sturen. Deze afspraak loopt al jaren, maar de mannen hebben elkaar nog nooit ontmoet. 

Bierblikjes verzamelaar

Lees ook

Waar zet je alle bierblikjes neer

Alle blikjes moeten ook ergens worden opgeslagen. Hier heeft Jeff een mooie locatie voor. Het was een soort droom van hem om een plek te hebben waar hij zijn gehele collectie neer kon zetten. Dit is gelukt. Zijn vakantie huis staat vol met bierblikjes. Bijna elke centimeter van de muur is bedekt met de blikjes. In de gangen, woonkamer en slaapkamers staat het vanaf de vloer tot aan het plafond helemaal vol met blikjes bier.

De vrouw van Jeff Lebo is niet zo enthousiast over de verzameling, maar ze vindt het huis wel leuk en brengt er graag tijd door.

Vakantiehuis staat vol met bierblikjes

Verzamelen wordt beloond

Al die jaren van verzamelen wordt wel beloond. De bierblikjes zijn nu meer dan 1 miljoen dollar waard. 
Ook verdient hij aan nog eens extra aan zijn vakantiehuis. Tegen betaling mag je het huis bezichtigen. Je kan er zelfs voor kiezen om een nacht te slapen in het bierpaleis.

 

 

Cookie instellingen