Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij De Leckere verhuist naar Werkspoorkwartier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij De Leckere verhuist naar Werkspoorkwartier

08 november 2018 om 15:17

Brouwerij De Leckere verhuist naar het Werkspoorkwartier in Utrecht. Volgens de directeur werd de verhuizing noodzakelijk wegens de groei van het bedrijf. Eerder gepubliceerd door: DUIC

Brouwerij De Leckere
Brouwerij De Leckere
De Leckere logo

Verhuizing

Het was woensdag voor Brouwerij De Leckere een drukte van jewelste in de oude fabriek waar in het begin van de twintigste eeuw nog locomotieven werden gebouwd. Vloeren werden gelegd, graansilo’s werden op hun plek gezet en buiten werd een grote tank met een hijskraan van een vrachtwagen getild.

De tank, die gemaakt is in Italië en met een ‘convoi exceptionnel’ naar Nederland is gekomen, heeft een volume van 12.000 liter en wordt gebruikt voor het gisten en lageren van het bierbrouwsel.Brouwerij De Leckere Ketels

Foto: DUIC.nl/Mirte van Eysden

Groei

Uiteindelijk is de capaciteit twee keer zo groot als de huidige capaciteit. Daarmee komt de eindteller uiteindelijk op een productie van 2 miljoen liter bier per jaar. Daarna is verdere groei ook nog mogelijk. Volgens Odenwald is er zelfs ruimte om tot 6-7 keer de capaciteit uit te breiden.

Het biermerk, inmiddels 21 jaar oud en de grootste van Utrecht, is populair. "Eigenlijk zitten we aan het begin van een bierevolutie", vertelt Odenwald, naast directeur ook biersommelier. Bier, en in het bijzonder speciaalbier, heeft namelijk een nog altijd groeiende fanclub. "Maar eigenlijk vind ik pils ook speciaalbier. Het is ontzettend moeilijk om een perfecte pils te brouwen".

Bezoek voor meer informatie en het hele artikel de website van DUIC.Brouwerij De Leckere

Foto: DUIC.nl/Mirte van Eysde

Lees ook