Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Kompaan haalt 100.000 euro op voor eigen proeflokaal

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Kompaan haalt 100.000 euro op voor eigen proeflokaal

16 juni 2015 om 10:36

Bierbrouwerij Kompaan uit Den Haag gaat een eigen proeflokaal openen bij het nieuwe pand van de brouwerij aan de Saturnusstraat. Om de verbouwing mogelijk te maken werd eencrowdfundingactie begonnen, die binnen een maand 100.000 euro heeft opgeleverd. 25.000 meer dan waarom werd gevraagd.

Kompaan bier
Kompaan brouwerij logo
Kompaan bier header

Bierbrouwerij Kompaan is een brouwerij uit Den Haag, gestart door Jasper Langbroek en Jeroen van Ditmarsch. Kompaan bier is begonnenin 2012 en heeft nu vijf biersoorten en vier seizoensbieren.

Proeflokaal Kompaan

De eerste afzetpunten voor Kompaan zijn een lokale bierspecialist en horecagelegenheden in de buurt. Maar Kompaan is inmiddels ook verkrijgbaar bij Albert Heijn in Zuid-Holland. En bij horecagelegenheden, slijterijen in het hele land en alle vestigingen van slijterijketen Mitra. Daarnaast wordt het bier geëxporteerd naar landen als Spanje, Duitsland, Polen, Baltische staten, Italië en België. Jasper Langbroek : “En ons eigen proeflokaal, dat is inmiddels vormgegeven door een interior designer, is natuurlijk ons eigen afzetpunt bij de brouwerij. Dat wordt echt heel sfeervol.”

Lees ook

Voor het proeflokaal en de uitbreiding van de brouwerij van Kompaan is een crowdfunding campagne opgestart. Deze campagne gaat zo goed dat al meer geld is opgehaald dan waar Jasper en Jeroen van konden dromen. De teller staat nu al op €126.000. Meedoen en investeren kan nog steeds, zie www.crowdaboutnow.nl/kompaanbier.

In augustus gaat het proeflokaal open, zodat de klanten de brouwers van Kompaan Bier kunnen ontmoeten en de gelegenheid krijgen om het bier te proeven. Ook komt er een terras.