Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kompaan Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kompaan Bier

Kompaan Bier is een bierbrouwerij uit Den Haag (Nederland) die is opgericht in 2012. Deze brouwerij heeft 18 bieren in het assortiment.

Kompaan bier header
Kompaan Vrijbuiter
Populus 6921 Hopgewekt

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Kompaan Bier

Kompaan Bier heeft 18 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Kompaan Bier!
 • Kompaan No. 20 Bondgenoot - Blond - 5.2%

  Kompaan No. 20 Bondgenoot heeft een sterke hopgeur, licht moutig en fris fruitig van smaak. Kort samengevat: een heerlijk blond biertje!

 • Kompaan Chilled To The Cone - India Pale Ale - 6.6%

  Deze Heerlijke grassige IPA is lekker dorstlessend en ook heerlijk fris. 

 • Kompaan Bloedbroeder - Stout - 9.1%

  Kompaan Bloedbroeder is een donker Stout bier waar port aan is toegevoegd. Dit bier heeft mooie bitterheid in de nasmaak. 

 • Kompaan Levensgenieter - India Pale Ale - 4.5%

  Levensgenieter is een tamelijk lichte NEIPA met 4,5% alcohol. Daarmee is dit speciaalbier van Kompaan extra doordrinkbaar met tonen van citrus en tropisch fruit.

 • Kompaan Handlanger - India Pale Ale - 8.2%

  Geen woorden maar daden, iemand moet het doen. Hij kent de duistere steegjes als geen ander. Ze noemen hem bitter, meedogenloos. Toch, zijn hart is groot en het pad dat hij loopt is recht. Voor jou gaat hij door het vuur, maar afdwalen wordt niet vergeven. Deze trouw moet je verdienen.

 • Kompaan Joey Greenhorn - India Pale Ale - 6%

  Deze IPA bevat tonen van verschillende vruchten zoals grapefruit en mango. Dit speciaalbier heeft een zeer fruitige smaak van tropische vruchten en citrus. Daarnaast heeft het bier ook een bittere kant wat je mag verwachten van een India Pale Ale.  

 • Kompaan Vrijbuiter - Stout - 7.1%

  Hij waait weer aan, de vrijbuiter, vriend uit de verte. Gul met verrukking over verre kades, het lijf geroosterd en met jazz in de ogen. Zwerflustig overtroeft hij hekedaagse. In zijn vrijheid ligt een uitnodiging: drijf rond, leef uit die grote dromen.

 • Kompaan Juicy Joker - India Pale Ale - 6%

  Juicy Joker is tot de nok toe gevuld met fruitige en dennenachtige hop. Drie basishoppen en drie dryhopsessies maken dit een hoppig bier om rekening mee te houden. Met 6,0% alc is hij de 'charmante oudere broer' van de Levensgenieter.

Achtergrond informatie

Initiatiefnemers achter Kompaan Bier zijn de vrienden Jasper Langbroek (1981), Jeroen van Ditmarsch (1981) en Frans ter Steege (1981). Het eerste bier van de brouwerij werd gepresenteerd op 1 april 2012. Er werd 1.000 liter gebrouwen bij de Sallandse Landbier Brouwerij.

Kompaan in 2016

Jasper Langbroek en Jeroen van Ditmarsch hebben in 2015 besloten om een nieuwe brouwerij te bouwen in het Haagse bedrijvengebied Binckhorst. Op de nieuwe locatie kunnen ze 8.000 hectoliter bier produceren en met wat aanpassingen (extra vergistingstanks) kan dit zelfs oplopen tot 20.000 hectoliter per jaar.

In augustus 2015 werd er al een proeflokaal geopend aan de Saturnusstraat waar de nieuwe brouwerij in aanbouw is. Het geld voor de bouw werd gerealiseerd door middel van crowdfunding.

Heropening Kompaan

Op zaterdag 28 januari 2017 was de feestelijke heropening van de brouwerij, gevestigd aan de Saturnusstraat in Den Haag. Kompaan kan vanaf dat moment 800.000 liter bier per jaar produceren. Ze hebben de maischketel, filterkuip, kookketel en whirlpool, plus een batterij vergistingtanks uit China geïmporteerd.

Lees ook

De brouwinstallatie is precies aangepast aan hun eigen brouwproces, zo kunnen ze zelfs nog apart hop toevoegen waardoor er een nog betere smaak aan het bier wordt gegeven.

Bekijk deze video over Kompaan brouwerij van 25 januari 2017.

Foreign Legion Series bieren

In 2017 komt Kompaan met zeven nieuwe bieren in de Foreign Legion Series. Het eerste bier in deze serie is Joey Greenhorn. Zo komen ook de bieren  Johnny Dogface, Jimmy Skimmed, Tommy Double Barrel, Jerry Sauertopf, Boris the Butcher en Thierry Sauvage op de markt. De karakters zijn gekoppeld aan de bierstijl. 

Boris the Butcher is bijvoorbeeld een baltic porter, een steviger bier. De Foreign Legion Series is vreemder en ruiger en Kompaan heeft daarmee een heus (bier)leger.

Kompaan Bier in het nieuws