Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kompaan Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kompaan Bier

Kompaan Bier is een bierbrouwerij uit Den Haag (Nederland) die is opgericht in 2012. Deze brouwerij heeft 19 bieren in het assortiment.

Kompaan bier header
Kompaan-chiled-cone-blik-44cl
Kompaan Bier Logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Kompaan Bier

Kompaan Bier heeft 19 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Kompaan Bier!
 • Kompaan Bloedbroeder - Stout - 9,1%

  Kompaan Bloedbroeder is een donker Stout bier waar port aan is toegevoegd. Dit bier heeft mooie bitterheid in de nasmaak. 

 • Kompaan Kameraad - Pils - 5%

  Kameraad is een pilsener van brouwerij Kompaan. Dit pilsener bevat een alcoholpercentage van 5 procent. 

 • Kompaan No. 20 Bondgenoot - Blond - 5,2%

  Kompaan No. 20 Bondgenoot heeft een sterke hopgeur, licht moutig en fris fruitig van smaak. Kort samengevat: een heerlijk blond biertje!

 • Kompaan Levensgenieter - India Pale Ale - 4,5%

  Levensgenieter is een tamelijk lichte NEIPA met 4,5% alcohol. Daarmee is dit speciaalbier van Kompaan extra doordrinkbaar met tonen van citrus en tropisch fruit.

 • Kompaan Handlanger - India Pale Ale - 8,2%

  Geen woorden maar daden, iemand moet het doen. Hij kent de duistere steegjes als geen ander. Ze noemen hem bitter, meedogenloos. Toch, zijn hart is groot en het pad dat hij loopt is recht. Voor jou gaat hij door het vuur, maar afdwalen wordt niet vergeven. Deze trouw moet je verdienen.

 • Kompaan Badgast - Weizen - 5,7%

  Kompaan Badgast is een flinke seasonal weizen met een alcoholpercentage van 5,7 procent. Badgast is gebrouwen met Amerikaanse gist en Duitse hopsoorten. 

 • Kompaan Joey Greenhorn - India Pale Ale - 6%

  Deze IPA bevat tonen van verschillende vruchten zoals grapefruit en mango. Dit speciaalbier heeft een zeer fruitige smaak van tropische vruchten en citrus. Daarnaast heeft het bier ook een bittere kant wat je mag verwachten van een India Pale Ale.  

 • Populus 6921 HopGewekt by Kompaan - India Pale Ale - 6%

  Oranje tot amber van kleur met een aantrekkelijke waas. Fruitige tonen van citrus, grapefruit en sinaasappel knallen uit het bokaal en komt door het gebruik van Citra, Amarillo, Centennial en Magnum hoppen. Daarnaast is het bier zacht en licht zoet door een zweem van zoete appel - die van de appeltaart- en gedroogde vruchten. De smaak is vol en geeft een mooi tegengeluid aan de fruitigheid van het bier. Wel de mooie hopgeuren, maar veel minder bitter dan dat u van een India Pale Ale bent gewend. In onze range een bier met beduidend minder alcohol, waardoor het ideaal is om door te kunnen drinken.

Achtergrond informatie

Initiatiefnemers achter Kompaan Bier zijn de vrienden Jasper Langbroek (1981), Jeroen van Ditmarsch (1981) en Frans ter Steege (1981). Het eerste bier van de brouwerij werd gepresenteerd op 1 april 2012. Er werd 1.000 liter gebrouwen bij de Sallandse Landbier Brouwerij.

Kompaan in 2016

Jasper Langbroek en Jeroen van Ditmarsch hebben in 2015 besloten om een nieuwe brouwerij te bouwen in het Haagse bedrijvengebied Binckhorst. Op de nieuwe locatie kunnen ze 8.000 hectoliter bier produceren en met wat aanpassingen (extra vergistingstanks) kan dit zelfs oplopen tot 20.000 hectoliter per jaar.

In augustus 2015 werd er al een proeflokaal geopend aan de Saturnusstraat waar de nieuwe brouwerij in aanbouw is. Het geld voor de bouw werd gerealiseerd door middel van crowdfunding.

Heropening Kompaan

Op zaterdag 28 januari 2017 was de feestelijke heropening van de brouwerij, gevestigd aan de Saturnusstraat in Den Haag. Kompaan kan vanaf dat moment 800.000 liter bier per jaar produceren. Ze hebben de maischketel, filterkuip, kookketel en whirlpool, plus een batterij vergistingtanks uit China geïmporteerd.

Lees ook

De brouwinstallatie is precies aangepast aan hun eigen brouwproces, zo kunnen ze zelfs nog apart hop toevoegen waardoor er een nog betere smaak aan het bier wordt gegeven.

Bekijk deze video over Kompaan brouwerij van 25 januari 2017.

Foreign Legion Series bieren

In 2017 komt Kompaan met zeven nieuwe bieren in de Foreign Legion Series. Het eerste bier in deze serie is Joey Greenhorn. Zo komen ook de bieren  Johnny Dogface, Jimmy Skimmed, Tommy Double Barrel, Jerry Sauertopf, Boris the Butcher en Thierry Sauvage op de markt. De karakters zijn gekoppeld aan de bierstijl. 

Boris the Butcher is bijvoorbeeld een baltic porter, een steviger bier. De Foreign Legion Series is vreemder en ruiger en Kompaan heeft daarmee een heus (bier)leger.

Kompaan Bier in het nieuws