Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierfestival BierWest gaat niet door vanwege te grote belangstelling

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Bierfestival bierwest gaat niet door vanwege te grote belangstelling

Bierfestival BierWest gaat niet door vanwege te grote belangstelling

08 mei 2015 om 09:57

Bierfestival BierWest gaat niet meer door. Volgens de gemeente Amsterdam is er te veel interesse en vreest voor de veiligheid. BierWest zou worden gehouden op het Mercatorplein, het evenement kreeg meer dan 18.000 aanmeldingen op Facebook.

Bierfestival BierWest

Op zondag 17 zou voor het eerst bierfestival BierWest worden georganiseerd. Dit bierfestival zou op het Mercatorplein in Amsterdam-West worden gehouden. Maar de gemeente, in dit geval stadsdeel West van Amsterdam, heeft hier een stokje voor gestoken.

Het stadsdeel wat eerder wel de vergunning afgaf is wel enthousiast blijkt uit deze reactie: "We vinden het een geweldig initiatief en zijn dan ook met veel vaart op zoek naar een nieuwe plek en een nieuwe datum". 

Op de facebook pagina van Bierwest heeft de organisatie van het festival de volgende post geplaatst:

Lieve BierWest'er,
Je zult wel denken; "wat is er in hemelsnaam aan de hand!?" Aangezien de kaartverkoop nog steeds niet gestart is en we hier ook weinig over los laten. Schandalig! Dat is overigens ook geheel tegen onze wil in! We zullen jullie niet langer meer in spanning houden...
Wij hebben vorige week te horen gekregen van de gemeente dat BierWest wordt GECANCELD. Ja echt! In verband met de (te) grote interesse naar BierWest op het (te) kleine Mercatorplein, heeft de politie samen met de gemeente besloten hier geen risico's in te willen nemen en het te moeten cancelen op last van de veiligheid.

Ondanks dat we er echt alles aan gedaan hebben (met meerdere voorgestelde oplossingen en flinke maatregelen) om BierWest alsnog door te kunnen laten gaan, mocht het niet zo zijn. Waar we het ergens natuurlijk wel begrijpen zijn we ook diep teleurgesteld!

Maar als het aan ons ligt, zal BierWest door gaan.

Dus laten we er vooral niet te lang over inzitten. We zijn momenteel in gesprek met de gemeente over een prachtige nieuwe locatie in West. Als alles goed gaat zullen we BierWest hier aan het eind van de zomer kunnen laten plaatsvinden. We hopen je hier snel alle details over te kunnen vertellen.

Nu deze eerste kogel in ieder geval door het Bierglas is, zullen we je vanaf nu meer op de hoogte kunnen houden van de ontwikkelingen. En hopelijk snel met positieve ontwikkelingen!

Je hoort van ons.
BierWest.

 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties