Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierfiets voorlopig toch nog in Amsterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierfiets voorlopig toch nog in Amsterdam

06 december 2016 om 15:39

De bierfiets hoeft voorlopig toch niet weg uit de Amsterdamse binnenstad.

De rechter vindt dat de gemeente met een betere onderbouwing voor het gebiedsverbod moet komen.

Bierfiets

Afgelopen zomer werd bekend dat de bierfiets per januari 2017 verboden zou worden in sommige delen van Amsterdam

Bezwaar bierfiets exploitanten

Extra lange bierfiets De exploitanten maakten bezwaar op de beslissing bij de rechter. In het vonnis dat vandaag werd gegeven staat dat het niet duidelijk is dat het college van burgemeester en wethouders is betrokken bij het besluit van burgemeester Eberhard van der Laan.

Van der Laan is verantwoordelijk voor de openbare orde, maar bij het verbod van de bierfiets heeft hij ook de verkeersveiligheid en -hinder meegewogen. Volgens de rechter ligt die bevoegdheid bij het college. De burgemeester moet daarom opnieuw kijken naar de onderbouwing van het verbod.

Lees ook

De burgemeester liet dinsdag via zijn woordvoerder weten dat hij de uitspraak gaat bestuderen en later met een inhoudelijke reactie komt.

Gevolgen voor exploitanten

Naast dat de rechter een betere onderbouwing vraagt moet er ook zorgvuldiger worden gekeken naar de gevolgen van het verbod voor exploitanten van de omstreden rijdende bar, een geliefde attractie voor bijvoorbeeld vrijgezellenfeestjes.

Door het hele centrum als verboden gebied aan te wijzen, kunnen de bierfietsen die daar staan gestald ook niet naar delen in de stad waar het verbod niet geldt. Dat betekent dat exploitanten hun bedrijf niet kunnen behouden.

In het verleden is al eens gebleken dat een bierfiets voor zowel mannen als vrouwen gevaarlijk kan zijn.

Cookie instellingen