Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierkoeriers houden geen rekening met leeftijdsgrens

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierkoeriers houden geen rekening met leeftijdsgrens

15 juni 2011 om 09:42

Er wordt steeds meer bier bij een bierkoerier besteld, maar deze koeriers houden volgens STAP geen rekening met de leeftijdsgrens.

bierkoerier Voor het onderzoek van STAP - het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid - probeerden 15-jarige jongeren bier te bestellen bij 40 verschillende bierkoeriers. En dat lukte in alle gevallen. PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester noemt deze praktijk 'schandalig' en wil de bierkoerier bedrijven hard aanpakken. De PvdA stelt de wetsontduiking door de bierkoeriers aan de orde bij de behandeling van de Drank- en Horecawet door de Tweede Kamer. Bouwmeester wil strenge regels en gerichte handhaving. Meteen al bij het bestellen wil zij een drempel inbouwen door betaling te laten lopen via een bankpas waaruit de leeftijd van de besteller blijkt. 'Bierkoeriers die drie keer worden betrapt op het negeren van de leeftijdscontrole, moeten hun vergunning kwijtraken', aldus Bouwmeester.

Lees ook

Op Biernet staat een behoorlijk overzicht van bierkoeriers waar je online kunt bestellen. En ja, bestellen kan ook als je 10 jaar bent. De bierkoerier zal bij levering moeten bepalen of de klant ouder is dan 15 jaar. Het zou de branche sieren als dit goed gebeurd, want een bierkoerier is toch een fantastische uitvinding! 

Cookie instellingen