Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biermerk Bud introduceert Bud Zero | Alcoholvrij pils

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Biermerk Bud introduceert Bud Zero

22 September 2021 om 12:05

Bud Zero ligt vanaf deze week in de winkels: een alcoholvrije variant van het iconische Bud-bier. Bud Zero bier wordt gebrouwen met premium gerst, hop en mout en wordt net als Bud vier weken gerijpt op beukenspaanders.

Bud Zero gelanceerd
Bud Zero sixpack op rode achtergrond
Bieren van AB InBev

Bud Zero met weinig calorieën

Bud Zero: geen alcohol en alle smaak Bud Zero is de eerste non alcoholic beverage die onder de 15 kcal per 100 milliliter duikt. De sixpacks blikjes (33cl) zijn verkrijgbaar bij bijna 600 Albert Heijn-filialen door heel Nederland. In het voorjaar van 2022 volgen horecagelegenheden en andere retailformules.

Bud Zero bier wordt gebrouwen met premium gerst, hop en mout en wordt net als Bud vier weken gerijpt op beukenspaanders. Het resultaat is een volledig alcohol- en suikervrij bier met de iconische Bud-smaak en slechts 14 kcal per 100 milliliter. Bovendien wordt tijdens het gehele brouwproces 100 procent hernieuwbare energie gebruikt. 

Lees ook

Bud in Nederland

Bud timmert sinds de lancering medio 2019 flink aan de weg in Nederland. In het voorjaar van 2021 lanceerde Bud een eigen krat en hervulbare fles. Nu de populariteit blijft groeien, is het merk toe aan deze volgende stap. Bud trekt veelal nieuwe consumenten naar de biercategorie en verwacht een zelfde ontwikkeling te zien met de alcoholvrije variant.

“De manier waarop we bier drinken verandert. Vooral consumenten in de steden kiezen steeds vaker en meer voor alcoholvrije opties. Minimaal de helft van de Nederlandse bierliefhebbers doet dat al minimaal eens per maand blijkt uit het Nationaal Bieronderzoek 2021. Dat is precies de reden dat wij als King of Beers nu met Bud Zero komen. Zo kan iedereen altijd en overal genieten van de bekende smooth taste van Bud, met of zonder alcohol,” aldus Caroline Klaassen, senior brand manager bij Anheuser-Busch InBev