Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierprijs in Belgie blijft maar stijgen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierprijs in Belgie blijft maar stijgen

01 juli 2008 om 12:06

De bierprijs in Belgie stijgt maar door. InBev, de grootste bierbrouwer in Belgie, gaat zijn bierprijs na de zomer opnieuw verhogen, met gemiddeld 4,3 procent (inclusief belasting). Dat maakte de brouwer afgelopen maandag in bekend.

bierbrouwer

De vorige bierprijsverhoging was nog maar 5 maanden geleden, in februari van dit jaar. Volgens InBev waren toen de hogere energie-, verpakkings- en grondstoffenprijzen de reden van de verhoging en deze reden wordt nu ook weer gegeven als verklaring. Over hoeveel de productiekosten zijn gestegen, wil InBev geen informatie kwijt.

De nieuw prijsverhoging gaat in vanaf september en geldt voor vaten, kratten, flessen en blikjes. Hoeveel de consument uiteindelijk meer zal betalen, hangt af van de horeca en de winkels die de prijs moeten doorberekenen.

Voor de gewone pils (Jupiler en Stella Artois) blijft de prijsverhoging beperkt tot 4 procent op groothandelsniveau. De prijzen van Hoegaarden citroen of van de vaten voor de thuistap 'perfect draft' zouden ongewijzigd blijven. 'Het gaat hier om innovaties, vandaar', aldus de woordvoerster.

Cookie instellingen