Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biertappen met een polsbandje: Geen barman meer nodig?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Biertappen met een polsbandje

15 april 2013 om 16:37

Met het iPourIt systeem kan je zelf makkelijk en snel bier tappen. In het café tap je met een polsbandje je eigen bier, de rekening wordt automatisch gemaakt.

Polsbandje bier

In de Verenigde Staten is een nieuw tap systeem geïntroduceerd, het zogenaamde iPourIt system. Met het systeem kunnen bezoekers in een café zelf bier tappen!

biertap met scanner RFID polsbandjes

IPourIt werkt met polsbandjes. In de polsbandjes zit een RFID chip. Hiermee kun je zelf een biertje tappen, want de chip zorgt ervoor dat de kosten van het getapte bier automatisch op jouw rekening wordt bijgeschreven.

Lees ook

Naast de taphendel zit een RFID scanner, zie de foto aan de rechterkant. Dus als je een biertje tapt, scant het systeem het polsbandje. Alles wat je tapt wordt op je rekening gezet. Je moet dus wel goed kunnen tappen, want anders gaat er veel bier verloren en lopen de kosten snel op.

Niet meer wachten op de barman

Het grootste voordeel van dit systeem is dat je niet meer hoeft te wachten op de barman. Als je een leeg glas hebt loop je niet naar de bar, maar direct naar de tap. De horeca eigenaar hoeft minder personeel aan te nemen wat geld bespaart. 

Op dit moment zijn alleen in de Verenigde Staten een aantal van deze systemen. De onderstaande video laat zien hoe het systeem werkt. 

Cookie instellingen