Biertentoonstelling Historisch Museum Haarlem

jopen bier

11 maart 2013 om 13:45
Evenementen | Brouwerijen

De vitrines van het Historisch Museum in Haarlem staan tijdelijk helemaal in het teken van de geschiedenis van de Haarlemse bierhistorie, met Jopen Bier in de hoofdrol.

Bierstad

Het Historisch Museum Haarlem organiseert samen met Brouwerij Jopenkerk een tentoonstelling over de Haarlemse bier geschiedenis. Met brouwerijen als Het Scheepje, De Oliphant en De Drie Leliën, die bieren verkocht in Rusland tot Frankrijk,  was Haarlem eeuwenlang één van de grootste bierbrouwerssteden van Nederland. 

Jopenkerk

Sinds 2010 heeft Jopen bier de Haarlemse brouwtraditie in ere hersteld en de historische speciaalbieren opnieuw gebrouwen.

Alle bezoekers van het Historisch Museum Haarlem kunnen tot en met 19 mei de bierhistorie komen proeven in de Jopenkerk. Het toegangsbewijs van het museum is tevens een coupon voor een proefglaasje Jopen Hoppen bier.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Swinckels

Luister naar je 'inner voice'
Luister naar je inner voice. Net als de familie Swinkels toen ze Swinckels’ superior pilsener brouwden. Dat is de boodschap van Morgan Freeman in de nieuwe commercial van Swinckels’.

Meer reclames van Swinckels

Laatste reacties