Biertje bij tankstation kopen mag definitief niet

bier tankstation

18 juli 2013 om 14:52
Regelgeving

De rechter in Assen heeft vandaag besloten dat er definitief geen bier en andere alcoholische drank bij een pompstation mag worden verkocht.

Bij tankstations mag geen alcohol worden verkocht. Dat heeft de rechter in Assen vrijdag beslist. Tankstation houder Ewout Klok uit Hoogeveen was een van de stations die een proefproces uitlokte. Dat deden in totaal vijf tankstations door in 2011 alcohol in de schappen te zetten. Direct nadat één van hen een bekeuring had gekregen, haalden ze de alcohol weer weg.

BETA

BETA  is de belangenvereniging voor pomphouders en ondersteunde het proces zowel financieel als juridisch omdat BETA het verbod uit 2000 achterhaald en onredelijk vanwege de rechtsongelijkheid acht. Alle 1200 aangesloten pomphouders vinden het onterecht dat tankstations geen alcohol meer mogen verkopen. Ze vinden het oneerlijk dat wegrestaurants en supermarkten langs de weg dat wel mogen.

Rechter 

De rechter in Assen oordeelde uiteindelijk dat de verkoop van alcohol in tankstations in strijd is met het beleid om alcohol op de weg terug te dringen. 

Alcohol en verkeer gaan niet samen. Het verkopen van alcohol op plaatsen waar benzine wordt verkocht doet afbreuk aan dit beeld. Dat geldt volgens de rechter niet voor verkoop door wegrestaurants, hoewel die ook aan de weg staan.

Voorlopig zullen we dus alleen maar alcohol vrij bier mogen kopen bij het pompstation, iets waar Bavaria al eerder op inspeelde.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Grolsch herfstbok

Het is weer om te genieten
Grolsch komt met een nieuwe reclame, waar hun bokbier centraal staat. De commercial laat zien dat je ook van de herfst kunt genieten met Grolsch Herfstbok.

Meer reclames van Grolsch herfstbok