La Trappe Trappistenbier

Biomakerij zuivert afvalwater van La Trappe brouwerij

Bij Trappistenbrouwerij de Koningshoeven in Berkel-Enschot is deze week de eerste Biomakerij van Nederland ingezegend door Abt Dom Bernardus.

18 oktober 2018 om 14:46


Ecologische waterzuivering

Deze ecologische waterzuivering zuivert het afvalwater van de trappistenabdij en Brouwerij de Koningshoeven door de wisselwerking tussen micro-organismen in het afvalwater en micro-organismen op de wortels van natuurlijke planten en door natuur geïnspireerde wortelstructuren, die onderdeel zijn van de zuiveringsinstallatie.

Het gezuiverde water wordt weer in het productieproces van de abdij gebruikt. De Biomakerij is een veelbelovend voorbeeld van een nieuwe generatie waterzuivering voor de circulaire economie en is de eerste in zijn soort in Nederland.

Trappistenbrouwerij de Koningshoeven

De brouwerij waarin het vermaarde trappistenbier La Trappe wordt gemaakt produceert jaarlijks bijna een miljoen kubieke meter afvalwater. Dit water hoeft dan niet meer afgevoerd te worden naar de afvalwaterzuivering. De abdij gaat het gezuiverde afvalwater gebruiken voor irrigatie van eigen grond, besproeien van planten in de kwekerij en het omspoelen van bierflessen.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Bavaria Premium Pilsener

Dress For Victory
Het woord afleidingsmanoeuvre krijgt een geheel nieuwe betekenis met de V-dress van Bavaria.

Meer reclames van Bavaria Premium Pilsener