Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird Brewery brouwt bier voor een Uilstekend initiatief

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Brewery brouwt bier voor een Uilstekend initiatief

11 oktober 2021 om 16:48

Bird Brewery heeft afgelopen week een nieuw bier aan de collectie toegevoegd. Uilstekend is een bier dat is gebrouwen om aandacht te vragen voor de Nacht van de Nacht.

Uilstekend bier in de nacht
Bird brewery logo
Bird Brewery Ralph en Rik

Uiltstekend bier

De brouwers van Bird Brewery introduceren vandaag Uilstekend, een Black IPA met donkere mouten en frisse hoppen. Dit bier is gebrouwen om aandacht te vragen voor Nacht van de Nacht op 30 oktober.

Uilstekend flesje en glas Aandacht vragen voor lichtvervuiling, dat is de gedachte achter het brouwen van Uilstekend. "Wij roepen iedereen op om tijdens Nacht van de Nacht de lichten ook te dimmen als dat enigszins kan”, aldus één van de oprichters Ralph van Bemmel. “Uilen zijn prachtige vogels welke veelal ‘s nachts jagen. Net als vele andere dieren ondervinden zij hinder van licht ‘s nachts. Een mooi initiatief dat wij graag onder de aandacht brengen.”

Lees ook

Donker, hoppig en fris

Deze Black IPA is gebrouwen met mooie gebrande mouten, een bier waar de fruitigheid en het frisse van hop mooi in naar voren komt”, vertelt brouwer en mede-oprichter Rik van den Berg. “Het bier is er één, bij voorkeur in het donker, om van te genieten.”  

Over Bird Brewery

Bird Brewery is de laatste jaren uitgegroeid tot bekende naam. Met hun vele prijswinnende bieren en door hun omgang met de natuur weten ze impact te maken binnen de bierwereld. De brouwerij plantte dankzij samenwerkingen meer dan 74.000 bomen en doneerde 2,7 miljoen liter drinkwater.