Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird Brewery lanceert 1ste bier in nieuwe Vogelcollectie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Brewery lanceert Gouden Gans: eerste bier uit 'Vogelcollectie'

28 maart 2024 om 12:37

Bird Brewery heeft de saison Gouden Gans gelanceerd. Het is het eerste bier in een unieke serie collector’s items, waarbij de brouwerij een eerbetoon doet aan de schitterende vogels die Nederland rijk is.

Bird Brewery lanceert Gouden Gans: eerste bier uit 'Vogelcollectie'
Blikjes Gouden Gans vastgehouden
Gouden Gans blikken bier van Bird Brewery

Gouden Gans bier

Gouden Gans blikjes bier van Bird Brewery Bird Brewery lanceert met trots de nieuwe saison Gouden Gans. Deze saison met Tsjechische Mimosa- en Bohemiehop biedt een verfrissende mix van citroengras- en citrusaroma's, kruidige gisttonen en een heerlijke droge afdronk. Bovendien is het het eerste bier in de nieuwe Bird Vogelcollectie serie, beschikbaar in maar liefst tien uitvoeringen.

Vogelcollectie van Bird Brewery

"De Gouden Gans is het eerste bier in een unieke speciaalbiercollectie: een eerbetoon aan de schitterende vogels die Nederland rijk is.", zegt mede-oprichter Ralph van Bemmel. "Voor elke vogelgroep brouwen we één uniek bier, elk gepresenteerd met diverse etiketten die de verschillende vogels uit die specifieke familie afbeelden."

Lees ook

De collectie vertegenwoordigt diverse Nederlandse vogelfamilies, te beginnen met de ganzen. "Elk bier in deze serie is een collector's item, bedoeld om zowel van te genieten als om te verzamelen," voegt mede-oprichter Rik van den Berg toe. "Voor de Gouden Gans resulteert dit in tien unieke etiketten, waaronder die van de brandgans, grauwe gans, roodhalsgans en Canadese gans – gaaf, toch?"

Met de Vogelcollectie wil Bird Brewery niet alleen unieke bieren aanbieden, maar ook het bewustzijn en de waardering voor de Nederlandse vogelwereld vergroten. Het biedt een toegankelijke manier voor een breed publiek om de rijkdom aan vogels te ontdekken. "Daarbij selecteren we al per familie, aangezien er in Nederland nog meer soorten ganzen worden gespot. Maar als iedereen er na deze collectie meer dan vijf zou kunnen opnoemen, dan zou ik dat al fantastisch vinden.", voegt Ralph toe.

Over Bird Brewery 

Bird Brewery staat bekend om zijn prijswinnende bieren en inzet voor duurzaamheid, waaronder het planten van bomen en het doneren van drinkwater. Met de Bird Vogelcollectie streeft de brouwerij ernaar om ook impact te maken door de kennis en waardering voor de Nederlandse natuur te vergroten bij een breed publiek.

Cookie instellingen