Captain Blackbird van Bird Brewery uitgeschonken

Bird Brewery lanceert nieuwe special

Bird Brewery lanceerde afgelopen week een Imperial Vanilla Stout. In Captain Blackbird, hun derde special dit jaar, staat vanille centraal. Het geeft het bier een zachte, volle smaak die heerlijk past bij de koffietonen en donkere mouten.

27 december 2017 om 09:37


Specials

Bird Brewery Captain BlackbirdIn de specials slaat Bird Brewery zijn vleugels uit. Het zijn eenmalige batches met een uitgesproken smaak waarin één ingrediënt centraal staat.

In hun eerste special Mr Cacaotoe stond cacao centraal. Het bier viel internationaal meerdere malen in de prijzen op onder meer de World Beer Awards. Ook de pumpkin ale Miss Scarecrow, waarin pompoen het central ingredient is, wordt lovend ontvangen en was op voorhand uitverkocht.

“Het is de derde special dit jaar waarin een ingrediënt centraal staat. Het is waanzinnig leuk om te zien hoe positief er op deze serie is gereageerd,” vertelt mede-oprichter Rik. “Met deze Imperial Vanilla Stout laten we ook echt weer zien dat vanille een prachtige toevoeging kan zijn in bier”.

Bird Collab Tour

“Ik denk dat we ontzettend trots mogen zijn op alle bieren dit jaar, zeker ook de specials. Het is voorlopig wel de laatste in deze serie, omdat we volgend jaar de Bird Collab Tour gaan doen,” aldus de andere oprichter Ralph. “We brouwen dan iedere maand een collab brew met een van de smaakmakers in een provincie. Twaalf maanden, twaalf provincies en twaalf bieren. Daarover binnenkort meer, maar nu eerst genieten van onze nieuwe Captain Blackbird!”

Het eenmalige brouwsel ligt nu in de winkels.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken Pilsener

BLADE tap van Heineken
Blade werd door Heineken geïntroduceerd tijdens Horecava 2018. Het is een mobiel tapsysteem dat het een stuk gemakkelijker maakt om een biertje te tappen voor kleinere horeca-ondernemers.

Meer reclames van Heineken Pilsener