Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird Brewery lanceert nieuwe special Captain Blackbird

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Brewery lanceert nieuwe special

27 december 2017 om 09:37

Bird Brewery lanceerde afgelopen week een Imperial Vanilla Stout. In Captain Blackbird, hun derde special dit jaar, staat vanille centraal. Het geeft het bier een zachte, volle smaak die heerlijk past bij de koffietonen en donkere mouten.

Captain Blackbird van Bird Brewery uitgeschonken
Bird Brewery Ralph en Rik
Bird brewery logo

Specials

Bird Brewery Captain BlackbirdIn de specials slaat Bird Brewery zijn vleugels uit. Het zijn eenmalige batches met een uitgesproken smaak waarin één ingrediënt centraal staat.

In hun eerste special Mr Cacaotoe stond cacao centraal. Het bier viel internationaal meerdere malen in de prijzen op onder meer de World Beer Awards. Ook de pumpkin ale Miss Scarecrow, waarin pompoen het central ingredient is, wordt lovend ontvangen en was op voorhand uitverkocht.

“Het is de derde special dit jaar waarin een ingrediënt centraal staat. Het is waanzinnig leuk om te zien hoe positief er op deze serie is gereageerd,” vertelt mede-oprichter Rik. “Met deze Imperial Vanilla Stout laten we ook echt weer zien dat vanille een prachtige toevoeging kan zijn in bier”.

Bird Collab Tour

“Ik denk dat we ontzettend trots mogen zijn op alle bieren dit jaar, zeker ook de specials. Het is voorlopig wel de laatste in deze serie, omdat we volgend jaar de Bird Collab Tour gaan doen,” aldus de andere oprichter Ralph. “We brouwen dan iedere maand een collab brew met een van de smaakmakers in een provincie. Twaalf maanden, twaalf provincies en twaalf bieren. Daarover binnenkort meer, maar nu eerst genieten van onze nieuwe Captain Blackbird!”

Het eenmalige brouwsel ligt nu in de winkels.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties