Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird Brewery lanceert Specht Lekker!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Brewery lanceert Specht Lekker!

05 november 2020 om 10:31

Bird Brewery komt nu in het najaar met de nieuwe special Specht Lekker. Het is een weizenbock met een goede mix van mouten die het tot een goed seizoensbier maakt.

Specht Lekker Weizenbock van Bird Brewery op een boomstam in het bos
Bird brewery logo
Bird Brewery Specht Lekker flesje van 33cl

Specht Lekker speciaalbier

Specht Lekker is een weizenbock van Bird Brewery met een goede mix van mouten die het bier een volle body geven, tegelijkertijd blijft het bier goed doordrinkbaar. Een krachtig bier voor bij een lekker warm haardvuur, dat is toch Specht Lekker!

Lees ook

Met de vele gebrouwen bieren hebben we een gevarieerd assortiment vol met vaste bieren, seizoensbieren en leuke specials. Een Weizenbock ontbrak, tot vandaag, nog op het lijstje van gebrouwen bieren”, aldus mede-oprichter van Bird Brewery Rik van den Berg. “Het bier heeft een flinke body door de mix van mouten die we hebben gebruikt tijdens het brouwproces. Een smakelijk najaarsbier voor de donkere dagen die komen gaan! ”

Spechten in het Diemerbos

Bird Brewery Specht Lekker in het bos Vlakbij ons proeflokaal House of Bird hoor je met regelmaat de grote bonte specht hakken, één van de vele mooie vogels in het Diemerbos”, vertelt mede-oprichter Ralph van Bemmel. “Erg leuk dat we de vogels die leven in het Diemerbos kunnen koppelen aan onze bieren en de brouwerij!”

Spechten hakken bij voorkeur in bomen met een wat zachtere houtsoort, dat gaat natuurlijk wat makkelijker. Ze kunnen zo hakken omdat de hersenen in een soort schokdempers zijn ingekleed. Je hebt de specht vast wel eens in het bos gehoord, het geluid van een kort geroffel van bijvoorbeeld de grote bonte specht. Dit doet de vogel om het territorium of de paarband te versterken.

Cookie instellingen