Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird Brewery plant een boom per flesje Valkmanschap

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Brewery plant een boom per flesje Valkmanschap

16 mei 2019 om 15:35

Het snelgroeiende Bird Brewery lanceert een eigen ‘goede doelen bier’. Voor ieder flesje van het nieuwe bier Valkmanschap ‘19 plant de brouwerij één boom in samenwerking met partner Trees for the Future.

Valkmanschap NEIPA
Bird Brewery Ralph en Rik
Bird brewery logo

Valkmanschap speciaalbier

De New England IPA (5,4%) wordt deze week gelanceerd op fles en is beperkt verkrijgbaar bij slijterijen en horecazaken.

New England IPA is een biertype dat je het liefst vers drinkt: dan is de smaak op zijn best. Een ideaal biertype voor een limited edition en persoonlijk vind ik de Valkmanschap ‘19 echt fantastisch gelukt.”, vindt Rik van Bird Brewery. “Blond, doordrinkbaar, fris en tropisch. Een ideaal bier voor een dagje in de natuur!”

Goed doel

Met de Valkmanschap ‘19 vragen wij aandacht voor de natuur: voor ieder verkocht flesje planten wij één boom”, vertelt Ralph van Bird Brewery. “Op die manier zorgen we samen voor een groenere wereld.”

Lees ook

De brouwerij plantte eerder dit jaar zelf al 10.000 bomen en werkt nu samen met verschillende horecazaken, omgedoopt tot Groene Nesten, om dit aantal flink te verhogen. Met intussen ruim 50 deelnemende horecazaken loopt dit aantal snel op: op het moment van schrijven staat de teller al op 14.760 bomen!

Bird Brewery denkt aan de toekomst

Valkmanschap gekozen uit honderden namen

Achter de naam van het bier zit ook een bijzonder verhaal. De naam voor het bier is namelijk bedacht tijdens de Nationale Vogelweek 2018. Fans konden destijds hun idee inzenden, waarna uit honderden inzendingen de naam ‘Valkmanschap’ werd gekozen.

Het wordt een jaarlijks bier, waarbij het biertype iedere keer zal veranderen. Wat niet wijzigt is dat wij ons valkmanschap hierin laten zien: een perfecte naam dus”, licht Rik toe. Bedenker John Groot krijgt als dank een doos Valkmanschap ‘19 en staat afgebeeld op het etiket.

Cookie instellingen