Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kaketoekomst speciaalbierfust geveild door Bird Brewery

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Brewery veilde Kaketoekomst fust voor het goede doel

31 oktober 2023 om 10:55

Eerder deze maand heeft Bird Brewery samen met Club Kakatua een speciaalbierfust met nieuw bier geveild. Het fust werd die dag geveild voor 160 euro en de opbrengsten van het totale evenement worden gedoneerd aan het goede doel.

Kaketoekomst
bockbierprijs
bocktoberfest

Succesvolle lancering Kaketoekomst

Kaketoekomst sfeerbeeld Eerder deze maand hebben Bird Brewery en Club Kakatua tijdens de feestelijke opening van het bockbierseizoen bij House of Bird in het Diemerbos een succesvolle lancering gevierd van hun nieuwste speciaalbier: Kaketoekomst.

Het evenement, dat enkele honderden bezoekers trok, werd gekenmerkt door een feestelijke sfeer en de veiling van het eerste fust Kaketoekomst dat voor 160 euro werd geveild voor het goede doel. Ook de verdere opbrengsten van het bier worden gedoneerd om gezamenlijk 20.000 kilo plastic uit de rivier te halen. Tevens viel het nieuwe bier dat werd getapt, goed in de smaak bij de bezoekers van het evenement.

Bijdrage voor een schone wereld

De opening van het bockbierseizoen bij House of Bird was een mooi evenement om de samenwerking tussen Bird Brewery en Club Kakatua in de spotlight te zetten. Met de opbrengsten van het nieuwe bier Kaketoekomst schaffen ze een nieuwe 'trash barrier' aan, die zal in Indonesië geplaatst en beheerd worden. Deze samenwerking kan resulteren in een house of bird vangst van wel 20.000 kilo afval uit de rivieren.

Lees ook

Ralph, mede-eigenaar van Bird Brewery, zei: "Het Bocktoberfest was een fantastische avond, en we zijn verheugd om samen met Bird Brewery en Club Kakatua een bijdrage te kunnen leveren aan het schoonmaken van onze planeet. Kaketoekomst is niet alleen een geweldig bier, maar het draagt ook bij aan een belangrijke zaak." 

Heerlijk speciaalbiertje

Kaketoekomst is niet alleen een bier met een bijzonder doel, maar het heeft ook een bijzondere smaak. Het speciaal voor dit project gebrouwen bier is een volle Dubbel Weizen met een alcoholpercentage van 7.4% en een lekkere dosis hop. Dit troebele, volle bier is zowel geschikt voor mooie zomerdagen als koude en regenachtige herfstdagen. "Kaketoekomst is een bier met een mooi doel, en we zijn blij met de enthousiaste ontvangst die het heeft gekregen," merkte Youri van Club Kakatua op. “Dit initiatief samen met Bird Brewery helpt ons absoluut om onze doelen te verwezenlijken en onder meer de rivieren van plastic te bevrijden."

Over Bird Brewery en Club Kakatua

Bird Brewery is een brouwerij die zich inzet voor duurzaamheid en het milieu, en met hun bieren impact wil maken. Club Kakatua is een goed doel dat is opgericht in 2020 uit de noodzaak voor tastbare projecten waarmee ze onze planeet groener en gezonder maken. Samen slaan ze nu de vleugels ineen en creëren ze een samenwerking die op een speelse manier een noodzakelijke boodschap verkondigt en ondertussen geld ophaalt voor het mogelijk maken van een tastbaar project.


KAKETOEKOMST from Club Kakatua on Vimeo.

Cookie instellingen