Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird Brewery wint bij Brussels Beer Challenge

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Brewery wint bij BBC 2017

22 november 2017 om 10:18

Bird Brewery is in de prijzen gevallen tijdens de prestigieuze Brussels Beer Challenge. De jonge brouwerij won zilver met het bier De Rumoerige Roodborst.

Rumoerige Roodborst wint ook bij Brussels Beer Challenge
Bird De Rumoerige Roodborst
Bird brewery logo

De Rumoerige Roodborst

De Rumoerige Roodborst logoEerder dit jaar won het speciaalbier medailles tijdens de Dutch Beer Challenge, World Beer Awards en International Beer Challenge.  

Op de Brussels Beer Challenge werden ruim 1.400 bieren uit alle windstreken blind geproefd door een 85-koppige vakjury. Het is volgens vele bierkenners een van ‘s werelds meest prestigieuze bierverkiezingen. Het Nederlandse Bird Brewery won zilver met De Rumoerige Roodborst in de categorie American Red Ale.

Prijzenregen

“Het is onze 14e prijs op een bierverkiezing dit jaar. Ongelooflijk”, aldus oprichter Ralph. “Het is bovendien de vierde keer op rij dat De Rumoerige Roodborst in de prijzen valt. Dat betekent dat we erg stabiel brouwen en iedere batch kwaliteit leveren. Als microbrouwerij is dat vaak een van de moeilijkste dingen, dus dat maakt ons waanzinnig trots!”

Ook Rik, de andere oprichter, blijft zich verbazen. “Het is waanzinnig om te zien dat ons bier door een blinde vakjury er keer op keer wordt uitgepikt. Echt super. We hebben intussen in Nederland een goede naam opgebouwd met onze kwalitatieve, toegankelijke bieren. Het zou leuk zijn als we aankomend jaar ook de export op gang kunnen brengen. Onze birdies de wereld rond laten vliegen!”

Lees ook

Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaar maken de brouwers indruk en pakken nationaal en internationaal vele prijzen met hun bieren.

Rik en Ralph van Bird Brewery