Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Birra Moretti lanceert nieuw bier: Sale di Mare

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Birra Moretti lanceert nieuw bier: Sale di Mare

09 maart 2023 om 10:10

Birra Moretti introduceert haar nieuwste bier op de Nederlandse markt: Sale di Mare. Het is een ongefilterd bier met een snufje Italiaans zeezout.

Birra Moretti Sale di Mare lancering
Birra Moretti
Birra Moretti Sale di Mare flesje en blikje bij de zee

Sale di Mare introductie

Birra Moretti introduceert een nieuw kwaliteitsbier: Birra Moretti Sale di Mare. Het is een ongefilterd en daardoor lichttroebel bier met 5,5% alcohol, verrijkt met extra hoparoma’s en een vleugje Italiaans zeezout. Deze combinatie zorgt voor een lekker verfrissend en makkelijk doordrinkbaar bier en is tegelijkertijd vol van smaak. Sale di Mare is zeer geschikt voor een aperitivo moment met goed gezelschap en sluit naadloos aan bij de Italiaanse keuken. Het past zowel bij het diner als bij kleinere hapjes, zoals olijven, arancini en oesters. Sale di Mare is het derde bier binnen het portfolio van Birra Moretti, naast l’Autentica en Birra Moretti Zero.

Brug tussen pils en speciaalbier

Birra Moretti Sale di Mare flesje en glas Yvonne de Liefde, Marketing Manager Birra Moretti Nederland vertelt: “Twee jaar geleden introduceerden we Birra Moretti op de Nederlandse markt. Het favoriete bier van de Italianen kent ook hier inmiddels veel fans. Met Birra Moretti Sale di Mare slaan we een brug tussen pils en speciaalbier. Sale di Mare heeft een toegankelijke smaak en een bijzonder receptuur mede door toevoeging van een vleugje zeezout uit Italië. De combinatie van ingrediënten zorgt voor zachtheid, een ronde smaak en voegt finesse aan het bier toe. Het Italiaanse gevoel laten we ook terugkomen in verpakking met typisch Italiaans mozaïek in de kleuren van de zee.”

Succesvolste FMCG introductie

Het Italiaanse gevoel blijkt een schot in de roos, want Moretti werd in 2021 benoemd tot de succesvolste FMCG introductie in Nederland. Els Dijkhuizen, Marketingdirecteur Heineken Nederland: “Birra Moretti valt bij Nederlanders goed in de smaak. De toevoeging van Sale de Mare borduurt voort op dit succes. Met deze introductie kunnen nog meer Nederlanders in goed gezelschap genieten van het Italiaanse ‘La Dolce Vita’.”

Lees ook

Birra Moreti bier

Birra Moretti introduceerde in 2021 l’Autentica op de Nederlandse markt. Dit ambachtelijke kwaliteitsbier wordt nog steeds gebrouwen op vrijwel dezelfde manier als oprichter Luigi Moretti het in 1859 bedacht heeft. Met een bijzondere melange van hoogwaardige hopsoorten die het bier een authentieke en kenmerkende geur en smaak geeft. Kort daarna volgde de introductie van Birra Moretti Zero, een alcoholvrije variant van het kwaliteitsbier. Dankzij een speciale brouwmethode geeft de gist zijn optimale smaak aan dit bier, zonder vorming van alcohol. Dit zorgt voor een elegante smaak met hints van geel fruit en citrus. Sale di Mare is de derde toevoeging aan het Birra Moretti portfolio.

Birra Moretti Sale di Mare heeft een alcoholpercentage van 5,5% en is vanaf week 11 landelijk beschikbaar in het pilsschap in 6-pack fles & blik. En in de horeca op de tap en in fles. Salute!

Over Birra Moretti

De wortels van Birra Moretti liggen in Udine, een kalm provincieplaatsje in de regio Friuli tussen Venetië en de Alpen. De grond is er vruchtbaar, het bronwater puur, de temperatuur aangenaam. We brouwen Birra Moretti op ambachtelijke wijze. Dat doen we al zo sinds 1859. Nog steeds op vrijwel dezelfde manier als toen. We gebruiken pure ingrediënten en hoogwaardige hopsoorten. Dat zorgt voor een bitterheid die mooi in balans is. De eerste fles Birra Moretti ging 160 jaar geleden over de toonbank. De smaak en kwaliteit van het bier zijn nagenoeg onveranderd gebleven. De populariteit van dit Italiaanse biertje is in Nederland goed te merken. In 2021 is Birra Moretti uitgroepen tot beste FMCG introductie in Nederland.

Sale di Mare: ongefilterd bier met Italiaans zeezout

Cookie instellingen