Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Birra Moretti op de Nederlandse markt geïntroduceerd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Birra Moretti op de Nederlandse markt geïntroduceerd

09 maart 2021 om 10:46

Heineken brengt het Italiaanse bier Birra Moretti op de Nederlandse markt. Het favoriete biertje van Italië is nu ook in Nederland breed verkrijgbaar.

Birra Moretti glas op een tafeltje met op de achtergrond twee mannen die proosten
Drie mensen proosten met Birra Moretti op een terras in Italië
Man drinkt flesje Birra Moretti in de zon

Favoriete bier van Italië

Het favoriete bier van Italië is vanaf nu ook in heel Nederland verkrijgbaar. Birra Moretti, meer dan 160 jaar geleden opgericht in Udine, is een authentiek Italiaans fris en soepel bier. Het subtiele aroma van citrus zorgt voor een mooie balans in de smaak en het bier is perfect te combineren mat authentiek Italiaanse gerechten. Vanaf deze week is Birra Moretti verkrijgbaar in de supermarkt. Birra Moretti en Birra Moretti Zero komen zodra de horeca heropent ook breed beschikbaar in horecazaken in heel Nederland.

Proosten met Birra Moretti aan tafel

Liefde voor lager en pils

Yvonne de Liefde, Marketing Manager Birra Moretti: "De biersector in Nederland bruist en de liefde voor het lager- en pilssegment is ontzettend groot. Nog steeds is dit veruit de grootste biercategorie in Nederland. En net bij speciaalbier is ook binnen de lagercategorie behoefte aan variëteit, van lokale tot internationale bieren en verschillende smaken. In het afgelopen jaar hebben we gezien dat, zeker tijdens de sluiting van de horeca, consumenten op zoek gaan naar kwaliteitsproducten. Juist nu genieten we extra van de momenten met familie en zetten we graag iets extra lekkers op tafel.

Lees ook

Met Birra Moretti bieden we een nieuw bier binnen het lagersegment, gebrouwen volgens een receptuur dat sinds 1859 bijna onveranderd is gebleven. We hebben in Nederland een mooi portfolio met sterke bieren, variërend in smaak en met of zonder alcohol. Dit versterken we met de toevoeging van dit authentiek Italiaanse bier dat je direct in Italiaanse sferen brengt. In de supermarkt en restaurants zul je Birra Moretti veelal in combinatie zien met bijpassende gerechten, daarmee laten we zien dat goed bier en lekker eten ook in de lagercategorie samengaan."

Authentieke Italiaanse gerechten

Italiaanse borrelplank met Birra Moretti bier Anouk Litjens, biersommelier en Trade Marketing Manager Horeca: "Denk je aan Italië, dan zie je al snel het buitenleven; de mooie zomeravonden met lange tafels met familie en vrienden, waar het draait het om lekker eten en goed gezelschap. Birra Moretti is het favoriete bier van Italianen en dat zegt iets over de kwaliteit van het bier. Een bijzondere melange van hoogwaardige hopsoorten levert een kirstalhelder, toegankelijk en fris bier op. Kenmerkend is het subtiele aroma van citrus en het zorgt voor een bitterheid die mooi in balans is. Birra Moretti gaat heel goed samen met authentiek Italiaanse gerechten, hierbij kun je denken aan een pasta carbonara of een pizza met de beste ingrediënten."

Birra Moretti Zero, de alcoholvrije variant, zal in de horeca ook direct verkrijgbaar zijn. "Dankzij de kwalitatieve ingrediënten en een brouwproces dat de alcohol heel voorzichtig uit het bier verwijdert, is Birra Moretti Zero met een delicate en rijke smaak een echte dorstlesser. Vooral in combinatie met gerechten als gevulde focaccia's, quiches, kipsalades en omelet is het alcoholvrije bier een mooie verrijking", vervolgt Litjens.

Introductie in supermarkt en horeca

Birra Moretti, sinds 1996 onderdeel van Heineken, is verkrijgbaar in meer dan veertig landen wereldwijd, waaronder de VS, Groot-Brittannië, Canada, Japan en vanaf nu ook in Nederland. Vanaf deze week is het bier verkrijgbaar in de supermarkt bij Albert Heijn en Jumbo, in 6-pack blik, 6-pack fles en direct ook in 24-vaks krat (retourfles).

Birra Moretti en Birra Moretti Zero komen zodra de horeca heropent ook breed beschikbaar in horecazaken in heel Nederland. Op dit moment kan Birra Moretti al bij restaurants via thuisbezorging besteld worden.

Cookie instellingen