Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Speciaalbier Black Emperor | De Leckere en Duits & Lauret

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Black Emperor van De Leckere en Duits & Lauret

23 december 2020 om 11:17

Brouwerij De Leckere en brouwerij Duits & Lauret presenteren samen een nieuw bier voor de wintermaanden: ‘Black Emperor’. Dit is de tweede 'collaboration brew' van de bevriende brouwers.

Vier mannen in de brouwerij om Black Emperor van Duits & Lauret met Brouwerij de Leckere te proeven
Black Emperor speciaalbier flesje en glas
Eric Odenwald en Marco Lauret naast een barrel gevuld met Black Emperor speciaalbier in Fort Everdingen

Samenwerking tussen brouwers

Na het succes van vorig jaar wilden brouwers Marco Lauret (Duits & Lauret) en Eric Odenwald (Brouwerij de Leckere) gezamenlijk een bier op de markt brengen dat past bij deze wintermaanden en nog nooit eerder gemaakt is. Het bier is na langdurige lagering vorige week op fles gegaan en enkele barrels zijn Fort Everdingen ingerold voor december volgend jaar.

Uniek bier

Black Emperor is een nieuw soort Schwarz. Oorspronkelijk is Schwarz een Duits ondergistend bier met donkere moutsoorten van 5,5%. Maar de brouwerijen hebben er een Imperial Schwarz van gemaakt van 8,5%. Met als resultaat een vernieuwend Schwarzbier vol donkere mout en een stevige alcoholboost. Met geuren van roggebrood, noten en vijgen en een frisse fruitige afdronk door de fijnste Duitse aromahoppen. Black Emperor bier flesje en glas

Lees ook

Eric Odenwald vertelt: “We spelen in op de bierrevolutie die momenteel plaatsvindt in Nederland. Jaarlijks worden er veel bierstijlen gelanceerd als special. Het uitbrengen van specials is dan ook een mooie manier om het groeiende leger bierliefhebbers kennis te laten maken met al het moois dat bier te bieden heeft. Marco en ik zijn beide wat oudere pioniers en grondleggers van deze revolutie in Nederland.”

“Het eindproduct is een heerlijk mooi bier geworden waar wij erg trots op zijn” - Marco Lauret, eigenaar en meesterbrouwer Duits&Lauret

“Dit is denk ik wel (één van) de meest bijzondere en leckerste bieren die wij ooit gebrouwen hebben” - Eric Odenwald, eigenaar en biersommelier van De Leckere.

De Leckere en Duits & Lauret special collab 2020