Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret

Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret is een bierbrouwerij uit Everdingen (Nederland) die is opgericht in 2009. Deze brouwerij heeft 10 bieren in het assortiment.

Duits & Lauret header
Duits & Lauret Houtgerijpte Rook Dubbelbock logo
Black Emperor speciaalbier flesje en glas

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret

Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret heeft 10 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret!
 • Duits & Lauret blond - Blond - 6%

  Duits & Lauret blond heeft een citrus smaak met een aangename bitterheid.

 • Duits & Lauret Houtgerijpte Rook Dubbelbock - Bock - 7,5%

  De geroosterde en gerookte moutsoorten geven dit bier zijn opvallende geur en kleur terwijl de aromatische hopsoorten en subtiele houttoetsen het bier volheid en diepgang verschaffen. Je proeft dat het bier op hout is gerijpt.

 • Duits & Lauret Stout - Stout - 6%

  Duits & Lauret Stout heeft geroosterde accenten en een mooie bitterheid.

 • Black Emperor - Schwarzbier - 8,5%

  Black Emperor is een schwarzbier vol donkere mout en met een stevige alcoholkick. Je vindt in dit bier geuren van roggebrood, noten en vijgen. De afdronk is fris en fruitig door het gebruik van de fijnste Duitse aromahoppen.

 • Duits & Lauret Extra Blond - Blond - 8,5%

  Duits & Lauret Extra Blond is een straf bitter blond bier. Niets van een zoete smaak die je bij een doorsnee Blond bier zou verwachten! Een bier met pit en een flinke prikkeling op de tong, extra hoppige nasmaak achterop de tong.

 • Duits & Lauret Winterstout - Winter - 8,5%

  Deze zware winterwarmer verenigt al het mooie van de Duits & Lauret Stout met een krachtig mondgevoel en een verwarmende afdronk.

 • Duits & Lauret TeVreden XXMMI - Quadrupel - 10%

  TeVreden XXMMI is een speciaalbier met een donkere amberkleur. Het speciaalbier is rijk aan aroma's van karamel, kandij en rozijnen. De smaak is vol en lichtzoet met tonen van karamel en gedroogde vruchten. De afdronk is lichtbitter. 

 • Duits & Lauret Kiem Lentebier - Bock - 6,5%

  Duits & Lauret Kiem Lentebier heeft een volle en frisse smaak en is een ideaal om te drinken bij beenham of spareribs. Kiem heeft een subtiele frisheid en een donker blonde kleur.

Achtergrond informatie

Aangename aanvulling op ons dagelijkse werk

Marco Lauret, van beroep fysiotherapeut, en Daniëlle Duits, psychologe, zijn in 2009 een brouwerij gestart waar allen maar speciaalbieren worden gebrouwen. Het bier brouwen zien wij als een aangename aanvulling op ons dagelijkse werk.”
Op de locatie in Vleuten wordt wel degelijk bier gebrouwen. De recepten worden daar en in Tienhoven met een mobiele brouwinstallatie van 60 liter ontwikkeld. De uitontwikkelde recepten worden hierna in grote hoeveelheden gebrouwen in samenwerking met de Proefbrouwerij te Lochristie, België.

Waar komt de passie vandaan?

Marco heeft in het begin van zijn studietijd eens een kant-en-klaar brouwpakket van zijn ouders gekregen. Hij was toen al een enorme liefhebber van de toen nog schaarse speciaalbieren. Op 16- en 17-jarige leeftijd gingen zijn eerste zelfstandige vakanties natuurlijk dan ook naar België waar hij op de fiets de mooie Belgische cafés, brouwerijen en bieren ontdekte. Vanaf die tijd is hij bevangen door het virus.
Bij Daniëlle is haar liefde voor het bier ontstaan vanuit haar passie voor smaken en hoogwaardige kwaliteit van producten. Aan huis heeft zij een bescheiden moes- en fruittuin met bijzondere vergeten groenten en verloren gewaande gewassen. Er staat bovendien een kleine boomgaard van oude appel- en perenrassen. “Een fortuin voor ons aangezien wij met onze mobiele brouwinstallatie volop kunnen experimenteren met producten van eigen kweek.”

Lees ook

Eerste bier een stout?

Het lanceren van een brouwerij met een nieuw bier is spannend en met een eerste bier als een stout erg gewaagd. Maar om juist dit bier als eerste bier onder de vlag van Duits & Lauret op de markt te brengen heeft een reden: “Een goede Stout is eigenlijk de ultieme maaltijdbegeleider. Het bier is in staat om bepaalde smaken aan te vullen en kan ook tegen bepaalde sterkere smaken “opboksen”. Bijvoorbeeld bij oesters vult die de ziltige smaak perfect aan. Bij blauwschimmelkazen blijft de uitgesproken smaak zeer goed waarneembaar en bij chocolade en gedroogde vruchten is weer de mooie, complexe toevoeging die alle componenten naar een hoger niveau tillen.”

Experimenteren en proeven

“Heel veel experimenteren en proeven. Vaak maken we van een basisidee heel veel brouwsels waarin we telkens een factor veranderen. We brouwen dan bijvoorbeeld 2×30 liter van hetzelfde bier maar veranderen per vat de soort of hoeveelheid hop. Of we Laten de brouwsels onder andere condities vergisten (temperatuur, houtlagering etc.). Ook maken we gebruik van veel verschillende gistsoorten. Ons bier kenmerkt zich door een zekere droogheid en een relatief laag alcoholpercentage terwijl het bier zijn complexiteit behoudt.”
Zo hebben ze een Stout, Blond en Dubbelbock bier. Allemaal zijn ze ontstaan vanuit een gastronomische gedachte. Het zijn smaakvolle bieren zijn die ook iets kunnen toevoegen aan bepaalde gerechten.

Bier en gastronomie

Ze gebruiken geen chemische toevoegingen of kruiden. Daarnaast maken ze bijvoorbeeld bij de Stout tegenwoordig niet meer de zo gebruikelijk maischproces. Dit geeft een wat lager rendement aan vergistbare suikers (en is daarom voor grote commerciële brouwerijen niet interessant) maar genereert veel meer volheid, diepgang en uitgesproken smaakelementen.”
De combinatie van bier en gastronomie staat bij Duits en Lauret op nummer één. Iets dat bij ons in Nederland nog in de kinderschoenen staat. Welke tips kunnen jullie ons geven over bier en gastronomie? “Heel goed proeven! Daar begint het mee. Ook is het belangrijk om vooraf te bepalen of het bier smaken van bepaalde voedingsmiddelen moet completeren en versterken of juist hele uitgesproken smaken moet kunnen weerstaan.”

Ook culinair opgepakt

De bieren zijn tot nu toe met name regionale en lokale slijterijen en cafés verkrijgbaar en uiteraard de gespecialiseerde biercafés in heel Nederland. Sinds kort wordt het bier overigens ook geëxporteerd naar Engeland en Denemarken. Dat is dan natuurlijk wel iets minder lokaal of regionaal. Verder wordt het bier culinair goed wordt opgepakt. Een aantal restaurants is druk in de weer met het ontwikkelen van recepten.”

Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret in het nieuws

Bier van Speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret is te drinken tijdens

Cookie instellingen