Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Blozende Blonde beste bier bij Brand Bierbrouwwedstrijd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Blozende Blonde beste bier bij Brand Bierbrouwwedstrijd

03 juni 2013 om 09:29

Hobbybrouwer Jacques Bertens wint met zijn bier Blozende Blonde de Brand Bierbrouwwedstrijd van bierconsumentenvereniging PINT en Brand. 

Komend najaar mag hij samen met de brouwmeesters van Brand Bier in Wijlre zijn winnende zwaar blond bier brouwen.

Jacques Bertens
Brand pilsener
Brand logo

Brand Bier heeft één ding gemeen met de groeiende groep hobbybrouwers: de passie voor het brouwen van ambachtelijk bier. Daarom daagt Brand samen met bierconsumentenvereniging PINT hobbybrouwers uit om het lekkerste bier te brouwen. Dit jaar was de opdracht een zwaar blond bier te brouwen. Ruim negentig hobbybrouwers gingen de strijd aan.

Lees ook

style="text-align: center;"> Jacques Bertens wint brand bierbrouwwedstrijd

Brabant rules in de Brand Bierbrouwwedstrijd, want Nadat Marc Vriens uit Tilburg vorig jaar de pilsbrouwwedstrijd won, heeft Jacques Bertens uit Loon op Zand met zijn Blozende Blonde de Brand Bierbrouwwedstrijd gewonnen. Rick Linssen uit Beek en Donk werd tweede.

Volgens de jury kwam Blozende Blonde -  het winnende bier van Jacques Bertens uit Loon op Zand -  als beste uit de bus. De jury was onder de indruk van de complexiteit van de gebruikte hopssoorten en de frisheid van het bier. Brouwmeester Rob Habets: “Dit wordt een heel uitdagend bier om te brouwen. Ik ben ook erg benieuwd naar de gebruikte gist.

Jacques is erg verrast dat hij gewonnen heeft. “Ik was eerst bang dat mijn bier te zoet zou zijn. Pas gisteren proefde ik zelf de juiste hopbitterheid. Ik wilde me onderscheiden. Daarom heb ik voor een riskante Engelse gist gekozen die voor de juiste fruitigheid zorgt. Om een goede balans te krijgen heb ik verschillende hopsoorten gebruikt. Ik koos voor twee mouten, een Tsjechische en een licht rood gekleurde Belgische mout. Vandaar ook de naam Blozende Blonde.

De finale van de Brand Bierbrouwwedstrijd was onderdeel van de Open Brouwerij Dag. Ruim 1.000 bierliefhebbers bezochten afgelopen zaterdag de brouwerij in Wijlre. Tijdens een rondleiding konden zij het Brandgeveul ervaren. Verder waren er tapcursussen, bierproeverijen en bier en spijs proeverijen.