Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lekkerste Bockbier van Nederland 2019: Maxiumus Bock 7

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bock 7 van Utrechtse Maximus Brouwerij verkozen tot Lekkerste Bockbier van Nederland

21 oktober 2019 om 13:29

Op de jaarlijkse blindproeverij “Het Lekkerste Bockbier van Nederland” is Bock 7 van Maximus Brouwerij dit weekend in Enkhuizen verkozen tot het lekkerste bockbier van 2019.

Bockbier proeverij
Brouwerij de Roos header
Brouwerij Maximus

Grote bockbier proeverij

Tijdens het evenement werden 60 bockbieren getest, onderverdeeld in de categorieën standaard en zware bieren (meer dan 7%). Via meerdere proefrondes met 150 deskundige bierliefhebbers kwamen uiteindelijk zes bockbieren per categorie in de finale terecht van waaruit de definitieve eindwinnaar werd bepaald. Bock 7 van Brouwerij Maximus

Bock 7 van Brouwerij Maximus eindigde twee jaar geleden al in de top drie en werd dit jaar verkozen tot lekkerste bockbier van Nederland in de categorie 'standaard bockbieren'. In de categorie 'Zware bockbieren' werd de Herfstbock van Brouwerij de Roos verkozen tot lekkerste van Nederland 2019.

Lees ook

Bockbier

Bockbier is het meest bekende seizoenbier dat in de periode oktober-februari verkrijgbaar is. Volgens afspraak wordt het bockbier door de brouwers die zijn aangesloten bij het Centraal Brouwerij Kantoor eind september op de markt gebracht.

Ben je benieuwd naar de historie en verschillende weetjes over bockbier

Lekkerste Bockbier van Nederland

Sinds 2001 wordt door de organisatie “Het Lekkerste Bockbier van Nederland” een blindproeverij georganiseerd om het lekkerste Bockbier van Nederland te bepalen. Dit evenement, dat elk jaar in een andere brouwerij plaatsvindt, is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste blindproef wedstrijden door bierconsumenten en -liefhebbers.
Bezoek http://lekkerstebockbier.nl/Historie-2011-tot-Heden/2019/ voor de complete uitslag van dit jaar.

Cookie instellingen