Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bockbier seizoen 2010 staat voor de deur

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Bockbier seizoen 2010 staat voor de deur

Bockbier seizoen 2010 staat voor de deur

28 september 2010 om 09:49

Het Bockbier seizoen staat voor de deur en op 4 oktober 2010 gaat officieel het Bockbier seizoen van start.

1500 soorten speciaalbier in Oirschot
La Trappe Bockbier
La Trappe Bockbier

Om de start van het Bockbier seizoen te vieren, organiseert de Nederlandse Brouwers op 4 oktober een lunchbijeenkomst in restaurant de Kas in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst zijn diverse bockbiertjes te proeven en vertelt Thijs Thijssen van brouwerij La Trappe de genodigden over de fijne brouw- en lagerkneepjes van het bockbier. Verder wordt bekendgemaakt wat de Nederlandse bierdrinker nu eigenlijk van bockbier vindt en is er de uitreiking van de HerfstBockaal 2010. Deze wisselbokaal wordt sinds 2007 jaarlijks uitgereikt aan een persoon die zich 'prijzenswaardig heeft ingezet ten behoeve van seizoensproducten in het algemeen of bockbier in het bijzonder'.

Op 10 oktober is het in Zutphen de Nationale Bokbierdag 2010.  In het historische centrum van de stad komen dan talloze pagodetenten te staan waar tientallen soorten bokbier verkrijgbaar zijn. Ook is er een optocht met wagens en koetsen van vroeger. 

Vanaf volgende week zullen diverse bockbiertjes verkrijgbaar zijn in de supermarkt en slijterij. Op Goedkoopbier zullen, vanzelfsprekend, alle aanbiedingen van bockbier worden bijgehouden.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties