Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bockbierseizoen 2020: vroeg naar de kroeg | Herfstbok

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bockbierseizoen 2020: vroeg naar de kroeg

05 oktober 2020 om 16:25

De eerste maandag van oktober staat voor de Nederlandse bierbrouwers traditiegetrouw in het teken van de opening van het bockbierseizoen. Het genieten van herfstbok zal dit jaar anders gaan dan normaal.

Glas met het logo van de Nederlandse Brouwers wordt ingeschonken met bockbier
Nederlandse Brouwers logo
Drie verschillende Nederlandse bockbieren flesjes en glazen

Start bockbierseizoen

Nederlandse Brouwers logo De eerste maandag van oktober is het traditionele startschot voor het bockbierseizoen. het Dit blijft een bijzondere dag voor de brouwers, waarop normaliter gezamenlijk de nieuwe bockbieren van dat jaar worden geproefd. Dit jaar vindt er geen bijeenkomst plaats, maar roepen de brouwers consumenten op om vroeger naar de kroeg te gaan. Ze ondersteunen hiermee de boodschap #vroegnaardekroeg die op social media veelvuldig wordt gedeeld.

Lees ook

Lucie Wigboldus, directeur Nederlandse Brouwers: ‘Eigenlijk hadden we nu een bockbierbijeenkomst gehad met brouwers en bierrelaties om de nieuwe bockbieren van dit jaar samen te proeven. Door COVID-19 kon deze bijeenkomst dit jaar helaas niet doorgaan. Toch hopen we dat consumenten van deze mooie seizoensbieren gaan genieten. En dan het liefst ‘vroeg in de kroeg’, want nu de horeca al om 22u moet sluiten, hebben zij het extra zwaar.’

Vroeg naar de kroeg

De actie ‘ik ga vroeg naar de kroeg’ ontstond eind vorige week op social media en wordt door de bierbrouwers ondersteund. De horeca heeft het momenteel zwaar en moet om 22u haar deuren sluiten. Met deze boodschap worden consumenten via social media opgeroepen om eerder naar hun favoriete kroeg te gaan, zodat de gezellige gouden momenten net zo lang duren als anders.  

Online bockbierproeverij door gediplomeerd biersommelier

Als alternatief voor de opening van het bockbierseizoen, organiseert Nederlandse Brouwers een online bockbierproeverij gegeven door gediplomeerd biersommelier Fiona de Lange. Op vrijdag 23 oktober geeft zij een exclusief inkijkje in de wereld van bockbier. Volg de Facebookpagina van Nederlandse Brouwers voor meer informatie hoe je in aanmerking kunt komen voor deze unieke bockbierproeverij.

Cookie instellingen