Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Boete voor Nederlandse brouwerijen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Boete voor Nederlandse brouwerijen

17 april 2007 om 08:43

De vier grootste Nederlandse brouwers worden door de Europese Commissie beboet. Ze hebben prijsafspraken gemaakt waardoor de bierprijs kunstmatig hoog bleef. Het gaat om Grolsch, Heineken, Inbev en Bavaria.

Boete voor Nederlandse brouwerijen

Al in 2000 werden invallen gedaan bij alle grote brouwerijen. Na zeven jaar onderzoek constateert de Europese Commissie (EC) dat de vier inderdaad afspraken hadden gemaakt. De hoogte van de boete wordt morgen bekend en kan oplopen tot tien procent van de jaaromzet van de bedrijven.

Eerder werden Belgische brouwers voor een soortgelijke overtreding tot een boete van 91 miljoen euro veroordeeld. De overtredingen zijn vooral gemaakt bij de horeca: Prijsafspraken, marktverdeling en afspraken over leveringsvoorwaarden.

Ook zijn er illegale prijsafspraken gemaakt voor het bier in de supermarkt. Het is natuurlijk wel schandalig hoe de consument hier weer de dupe van is geworden, de prijzen in de horeca zijn de afgelopen jaren namelijk flink gestegen en gezien de stijgende bezoekersaantallen op GoedkoopBier.nl is men ook op zoek naar goedkoopbier in de supermarkten.

Wij zijn benieuwd wat morgen de EC te zeggen heeft en hoe de boete zal gaan worden...

Cookie instellingen