Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Boon Oude Geuze VAT 31 is beste Geuze ter wereld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Boon Oude Geuze VAT 31 is beste Geuze ter wereld

10 september 2021 om 11:34

Boon Oude Geuze VAT 31 werd gisteren tijdens de finale van de World Beer Awards 2021 bekroond tot 'Beste Geuze ter wereld'. In totaal won Boon vijf medailles tijdens de prestigieuze biercompetitie. 

Geuze Boon VAT 31 beste Geuze ter wereld
Brouwerij Boon logo
Boon oude geuze en kriek boon

Beste Geuze ter wereld

Oude Geuze Boon VAT 31 is beste geuze ter wereld in 2021 Gisteren werd bekendgemaakt dat de Boon Oude Geuze VAT 31 op de World Beer Awards 2021 is verkozen tot ‘beste geuze ter wereld’. “Dat is voor iedereen van onze brouwerij een enorme opsteker, want er kruipt heel wat tijd in het maken van dit soort bieren. Voor deze Oude Geuze Boon VAT 31 was dat 5,5 jaar: brouwen, vier en een half jaar rijping op eiken foeder en tot slot nog eens een goed jaar rijping op fles”, legt Karel Boon uit. “Dan hebben we het nog niet over het werk dat we dagelijks doen om de ideale grondstoffen te selecteren en de continue kwaliteitszorg.”

Lees ook

Vijf awards voor Boon

In totaal won Boon dit jaar vijf WBA-medailles, één wereldtitel en maar liefst 4 zilveren medailles. In de categorie ‘Lambic’ pakte de Faro Boon het zilver, net als de Geuze Boon Mariage Parfait en de Oude Geuze Boon Black Label 6 in de categorie ‘Geuze’ en de Framboise Boon in de categorie ‘Framboise’.

Derde wereldtitel in amper 4 jaar tijd

Het is niet de eerste keer dat Brouwerij Boon een wereldtitel binnenhaalt. De geuzes van de Lembeekse lambiekbrouwer blijken een vaste waarde te zijn op het podium van de World Beer Awards, want in 2018 werd de Boon Oude Geuze VAT 108 uitgeroepen tot ‘beste geuze ter wereld’ en een jaar later was het de beurt aan de klassieke Boon Oude Geuze.

Frank Boon startte in de lambiekwereld in 1975. Hij is een van de brouwers die de Oude Geuze wereldwijd op de kaart wist te zetten. Intussen stapten ook zijn zonen Jos en Karel in het familiebedrijf. Vorig jaar produceerde de Lembeekse brouwerij ruim 22.000 hectoliter. Met meer dan 2 miljoen liter lambiek beschikt brouwerij Boon over ‘s werelds grootste lambiekvoorraad op eikenhouten vaten. Bezoek de website van Brouwerij Boon voor meer informatie over de VAT Familie

Cookie instellingen