Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

BoskBier zet zich in voor een groenere stad

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

BoskBier zet zich in voor een groenere stad

15 juli 2022 om 11:51

Het BoskBier is speciaal gemaakt om geld op te halen en zo meer bomen te laten planten in en rondom Leeuwarden. Er wordt per biertje verkocht €0,10 overgemaakt aan het project Plan Boom.

Boskbier flesje en glas
Bosk Bieren sfeerafbeelding
Bosk Bier Logo

BoskBier

Het nieuwe BoskBier draagt deel van opbrengst af aan Plan Boom van de Friese Milieu Federatie

Het wandelende bos Bosk heeft in samenwerking met In de Brouwerij en Tsjerkebier een ‘BoskBier’ gelanceerd. In de Brouwerij zet zich hiermee in voor een groenere (binnen)stad. Bij ieder gekocht biertje wordt er € 0,10 afgedragen aan het project Plan Boom van de Friese Milieu Federatie (FMF) waarvan meer bomen in Friesland worden geplant. Hiermee willen Bosk en In de Brouwerij niet alleen een zomers bier aanbieden, maar ook bijdragen aan het doel om dit jaar 15.000 bomen te planten in Friesland.

Bomen als hoofdingrediënt

Boskbier flesjes op een rij Bierbrouwer Bram Honijk van Tsjerkebier wil graag een steentje bijdragen en bedacht een uniek recept waarin bomen de inspiratie vormden voor het zomerse BoskBier: “Bij het denken aan het Bosk-project ben ik als brouwer gaan nadenken over wat nou de perfecte match is tussen "Bosk" en bier. Zo kwam ik tot de gedachte: Bosk, bomen, bier, zomers, terras en… bloesem! Door precies de juiste hoeveelheid linde en vlierbloesem te gebruiken in een mooi rond bier is er een mooie balans gecreëerd tussen het bier en de bloesem en is het een heerlijk fris, licht, bloemig bier geworden”, aldus de bierbrouwer.

Lees ook

Drink bier, plant een boom

Het vrolijk gekleurde bieretiket is niet alleen gevuld met ingrediënten en achtergrondinformatie. Bierdrinkers die graag een bijdrage willen leveren aan het doel om dit jaar 15.000 bomen te planten in Friesland, kunnen door het scannen van een QR-code ook doneren aan het project Plan Boom van de FMF. Met Plan Boom wil de FMF de CO2-uitstoot in Friesland verkleinen en onze leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder maken. De bieren zijn per fles, op de tap en in een geschenkverpakking beschikbaar bij In de Brouwerij op het Zaailand in Leeuwarden.

Bezoek de website voor meer informatie over het BoskBier. 

Over Bosk

Bosk is een langzaam bewegend bos van ruim duizend bomen, die tussen 7 mei en 14 augustus 2022 wandelen door de binnenstad van Leeuwarden. Het ‘wandelende’ bos geeft de bomen – en daarmee de natuur – een stem: wat kunnen we leren van bomen en hoe kijkt het bos naar de mensenwereld? Bosk is een productie van Arcadia en heeft tijdens deze 100 dagen een uitgebreide programmering waarbij onder meer (inter)nationale kunstenaars, culturele organisaties, bewoners en bedrijven betrokken zijn. Bosk vestigt de aandacht op de noodzaak om anders naar de relatie tussen mens en natuur te kijken. De bomen krijgen na de wandeling een vaste plek in de omgeving van Leeuwarden.

Over Arcadia

Arcadia logo

Van 6 mei t/m 14 augustus 2022 kunnen bezoekers zich laten inspireren door een breed cultureel en artistiek programma met o.a. beeldende kunst, theater, literatuur en debat rondom het thema ‘voorouderschap’. Arcadia geeft hiermee vervolg aan Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Veel werk is nieuw en gratis te bezoeken, gemaakt door (internationale) kunstenaars en de Friese mienskip (gemeenschap). Arcadia zet zich door middel van cultuur in voor een wereld die we met vertrouwen door kunnen geven aan de volgende generatie.

Partners

Bosk is een productie van Arcadia en een coproductie met de Gemeente Leeuwarden. Bosk wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Fryslân, Gemeente Leeuwarden, Groen Leven, Gieskes Strijbis Fonds, Mondriaan Fonds, LOF, Achmea, BPD Cultuurfonds en Vriendenloterij Fonds. Bosk wordt in beweging gezet door vele honderden deelnemers en culturele, groene en maatschappelijke partners.

Cookie instellingen