Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tsjerkebier | Speciaalbier brouwerij uit Friesland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tsjerkebier

Tsjerkebier is een bierbrouwerij uit Easterwierrum (Nederland) die is opgericht in 2018. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Tsjerkebier fles en glas
Tsjerkebier Alderling Dubbel
Tsjerkebier Alderling Dubbel fles en glas

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Tsjerkebier

Tsjerkebier heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Tsjerkebier!

  Achtergrond informatie

  Tsjerkebier BV is opgericht door twee volle neven Dotinga. Hun familie heeft een lange agrarische geschiedenis rond de oevers van de oude Middelzee. De eerste plannen voor het Tsjerkebier-project ontstonden rond 2014, toen de familie weer bij elkaar kon komen. Ze bleken veel zorgen en idealen te delen rond de afnemende gemeenschapszin in de samenleving. Tegelijk raakten ook een hoop oude Friese kerken in verval omdat ze niet meer gebruikt worden. Dat moest tegengegaan worden. Om dit ideaal heen is de Tsjerkebier brouwerij gevormd.

  Vanuit Amsterdam...

  Rond 2015 maakte Brouwerij De 7 Deugden bekend dat ze wilden verhuizen en hun brouwinstallaties wilden verkopen. Het plan van de heren Dotinga was om met de brouwinstallaties van De 7 Deugden een bierbrouwerij voor speciaalbier te vestigen in een oude Friese kerk. Ook zou hier dan een proeflokaal en een sociale functie bij horen.

  Lees ook

  Met hulp en ondersteuning van Provincie Friesland werd gezocht naar een geschikte locatie, om uiteindelijk te concluderen dat een brouwerij vestigen in een oude kerk logistiek en operationeel onmogelijk is. En dan kijken we nog niet eens naar de nodige vergunningen, de hygiënische omstandigheden en aanpassingen aan het gebouw. Dus, wat toen?

  ...naar Friesland

  Zonder het oorspronkelijke doel uit het oog te verliezen werd gekeken naar een meer praktische productielocatie. En medio 2017 werd die gevonden - de oude timmerfabriek van het dorp Easterwierrum. Dit bleek de perfectie locatie te zijn: In het hart van Friesland, halverwege Leeuwarden en Sneek, en midden in de streek waar de familiehistorie ligt.

  In het voorjaar van 2018 zijn de brouwinstallaties verhuisd van Amsterdam naar Easterwierrum. En vanaf 1 mei 2018 is Tsjerkebier officieel begonnen als familiebedrijf en bierbrouwerij.

  Tsjerkebier in het nieuws

  • Boskbier flesje en glas

   BoskBier zet zich in voor een groenere stad

   Het BoskBier is speciaal gemaakt om geld op te halen en zo meer bomen te laten planten in en rondom Leeuwarden. Er wordt per biertje verkocht €0,10 overgemaakt aan het project Plan Boom.

  • Scelling bier

   Nieuw Scelling bier: Duindoorn Tripel

   Dit jaar (2018) heeft Terschellinger Bieren een nieuw bier bedacht, genaamd: Duindoorn Tripel. En de naam zegt het al, het bier is gemaakt met duindoornbessen van Terschelling.

  Cookie instellingen