Bierkrattenbrug

Bouw bierkrattenbrug is begonnen

Een brug van Bavaria kratten, in de maak door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven die het huidige record van 15 meter willen verbreken. Dit record staat nu op naam van de Technische Universiteit Delft. 

11 september 2012 om 10:36


Afgelopen maandag 10 september zijn de studenten begonnen met de bouw van de bierkrattenbrug. De bouw zal plaatsvinden op het sportterrein van de TUE. Allereerst moet er een ondersteuningsconstructie voor de kratten worden gebouwd. Dit is voor ondersteuning tijdens de bouw. Zodra de brug klaar is wordt deze weggehaald.

Nadat er 9000 lege bierkratten zijn aangeleverd door Bavaria, en de kratten zijn gevuld met water, kan de bouw pas écht beginnen! Er zullen drie bruggen worden gebouwd van 16, 20 en 24 meter.

Volgens Douwe Stellingwerff, student TUE en medeorganisator bierkrattenbrug bouwen, zal de brug blijven staan.

'' Er zit wel een eis aan de bierkrattenbrug, de brug moet een uur lang blijven staan zonder de steigers.  Wij zijn er zeker van dat deze blijft staan, maar dit kan wel afhankelijk zijn van externe factoren. Als er een harde wind is zal dit een belemmering kunnen zijn. Maar we hopen natuurlijk op goed weer. ''

De redactie van Biernet.nl is benieuwd of het ze gaat lukken en houdt jullie graag op de hoogte. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Hertog Jan Grand Prestige

Hertog Jan Grand Prestige in de digitale rijpingskelder
Hertog Jan Grand Prestige kun je voor jaren laten rijpen in de digitale rijpingskelder van Hertog Jan. Zo kun je de smaakontwikkeling volgen van het bier.

Meer reclames van Hertog Jan Grand Prestige

Laatste reacties