Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bouw bierkrattenbrug is begonnen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bouw bierkrattenbrug is begonnen

11 september 2012 om 10:36

Een brug van Bavaria kratten, in de maak door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven die het huidige record van 15 meter willen verbreken. Dit record staat nu op naam van de Technische Universiteit Delft. 

Bierkrattenbrug
Bavaria
Bavaria

Afgelopen maandag 10 september zijn de studenten begonnen met de bouw van de bierkrattenbrug. De bouw zal plaatsvinden op het sportterrein van de TUE. Allereerst moet er een ondersteuningsconstructie voor de kratten worden gebouwd. Dit is voor ondersteuning tijdens de bouw. Zodra de brug klaar is wordt deze weggehaald.

Nadat er 9000 lege bierkratten zijn aangeleverd door Bavaria, en de kratten zijn gevuld met water, kan de bouw pas écht beginnen! Er zullen drie bruggen worden gebouwd van 16, 20 en 24 meter.

Lees ook

Volgens Douwe Stellingwerff, student TUE en medeorganisator bierkrattenbrug bouwen, zal de brug blijven staan.

'' Er zit wel een eis aan de bierkrattenbrug, de brug moet een uur lang blijven staan zonder de steigers.  Wij zijn er zeker van dat deze blijft staan, maar dit kan wel afhankelijk zijn van externe factoren. Als er een harde wind is zal dit een belemmering kunnen zijn. Maar we hopen natuurlijk op goed weer. ''

De redactie van Biernet.nl is benieuwd of het ze gaat lukken en houdt jullie graag op de hoogte.