Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brand en Pint organiseren Pilsbrouwwedstrijd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brand en Pint organiseren Pilsbrouwwedstrijd

02 februari 2012 om 12:32

Brand organiseert samen met de bierconsumenten vereniging PINT een Pilsbrouwwedstrijd voor hobbybrouwers uit Nederland.

Brand pilsener
Brand pilsener logo

Brand Bierbrouwerij, Wijlre organiseert samen met de bierconsumenten vereniging Promotie Informatie Traditioneel Bier (PINT) deze Pilsbrouwwedstrijd voor hobbybrouwers uit Nederland. Pils is het meest gedronken type bier in Nederland en waarschijnlijk ook in de hele wereld. Een juist en lekker pils brouwen is best lastig, want brouwfouten komen sneller naar boven.  Pils wordt gebrouwen met een ondergist. Dit is een gistsoort die het best vergist bij een temperatuur van 8 tot 12 graden. Ook duurt het gisten van een pils lang (soms wel langer dan twee weken) zodat het niet eenvoudig is om pils te brouwen. Daarom zal deze wedstrijd een hele uitdaging worden!

Lees ook

De wedstrijd

Brouw thuis een pils. De eisen zijn dat het een ondergistend, helder, pils moet zijn, met een alcoholgehalte rond de 4,5-5 procent. Tevens dient het product te voldoen aan de eisen zoals gesteld in de definitie van pils in de Bierverordening 2003:
- lichtgekleurd bier met een kleur beneden nummer 30* van de E.B.C.-kleurschaal
- extractgehalte van de stamwort tussen 11 en 13,5% Plato.
In totaal dienen er voor 30 april 7 flessen ingeleverd te zijn bij één van de inleveradressen, die u vindt op www.pint.nl

Download hier het wedstrijdreglement.

Cookie instellingen