Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brand in Belgische trapistenabdij Rochefort

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brand in Belgische trapistenabdij Rochefort

30 december 2010 om 11:03

In de abdij van Saint-Remy in het Belgische Rochefort heeft een grote brand gewoed. Een deel van het complex uit de dertiende eeuw is verwoest.

Brand in Belgische trapistenabdij Rochefort

Niemand raakte gewond, maar er is wel veel schade: vier vaten van 27.000 liter trappistenbier gingen in de brand verloren, maar de brouwerij zelf is niet beschadigd. Een ander deel van het complex heeft wel schade opgelopen.

Lees ook

De monniken genoten net van hun avondmaal toen de brand uitbrak. Woensdagavond slaagde de brandweer erin het vuur in te bestrijden en kon het sein brandmeester geven. Het zenuwcentrum van de brouwerij, waar de vaten bier worden opgeslagen, liep geen schade op, behalve dan de vier vaten bier die op een andere plek werden opgeslagen. De brand is waarschijnlijk veroorzaakt door een elektriciteitsprobleem. Door de sneeuwval waren er problemen met de stroom en werd er overgeschakeld op generatoren. Een één van die generatoren had een probleem en was de oorzaak van de brand. Zonde van de de brouwerij en natuurlijk het bier!

Op abbaye-rochefort.be zie je hoe de brouwerij er normaal gesproken uit ziet.
Wil je online Rochefort bier bestellen? Op beershop.be koop je online de Rochefort 10, 6.3 en 8.3 en het unieke Rochefort glas.

Cookie instellingen