Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brewbot: bier brouwen met je iPhone

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brewbot: bier brouwen met je iPhone

01 oktober 2013 om 14:08

Altijd al een eigen brouwerij willen hebben? Cargo heeft nu Brewbot ontwikkeld, een mini brouwerij die je met je iPhone kunt besturen.

Brewbot

Wat is het?

Brewbot is een mini brouwerij die je bestuurt met je Iphone. Je hoeft geen verstand van brouwen te hebben om van Brewbot gebruik te kunnen maken. Je wordt namelijk van begin tot eind begeleid in het brouwproces. 

Brewbot maakt het mogelijk voor iedereen om bier te brouwen. Met Brewbot ben je zelf de ambachtelijke brouwer. Je kunt nieuwe recepten ontdekken en experimenteren met ingrediënten en verschillende smaken.  

Hoe werkt het?

Brewbot kan ongeveer twintig liter bier brouwen. Je bestuurt Brewbot met je iPhone. Koop de benodigde ingrediënten en stop deze in het apparaat. Sluit vervolgens je iPhone aan op Brewbot. Via Bluetooth kun je het gehele proces bijhouden.  

Lees ook

Waarom Brewbot?

Brewbot is bedacht door Cargo, een team van designers en ontwikkelaars uit Belfast. Allemaal delen zij de passie voor bier brouwen.

Handmatig brouwen kan een ingewikkeld proces zijn. Met veel werk is het mogelijk om bijzondere bieren te brouwen, maar het nadeel daarvan is dat deze bieren daarna vaak lastig opnieuw te produceren zijn. Cargo zag daar een kans door hun krachten te bundelen om op deze manier sneller en makkelijker bier te brouwen en ervoor te zorgen dat het brouwen van bier voor iedereen begrijpelijker wordt. 

Ontwikkeling Brewbot

Brewbot is nog niet te koop, op dit moment is het nog een Kickstartproject. Er is nu wel een prototype die zijn diensten al wel bewezen heeft, welke dus op Kickstart te vinden is.  

Kickstart is een platform dat ontwerpers en investeerders dichterbij elkaar brengt. Ontwerpers, filmmakers, muzikanten of kunstenaars kunnen hun project hier op zetten. Als iemand een project leuk vindt, kan deze persoon geld investeren in het desbetreffende project. Voordat iemand zijn project op Kickstart zet, is het de bedoeling dat er een financieringsdoel en een deadline opgesteld worden. Alleen als het doel binnen de gestelde deadline gehaald wordt, ontvangt een project het geld. 

Enthousiast geworden om zelf ook bier te gaan brouwen? Zie je iets in dit idee? Steun de heren van Cargo dan zodat ze hun idee daadwerkelijk op de markt kunnen gaan brengen! Dat kan hier.

Cookie instellingen