Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bronckhorster Nightporter | Beste bier van Nederland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bronckhorster Nightporter 'Beste bier van Nederland 2018'

25 mei 2018 om 10:13

Het bier Bronckhorster Nightporter is verkozen tot 'Beste bier van Nederland 2018'. De Mitra award werd gisteren uitgereikt op het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag.

Bronckhorster Nightporter is beste bier van Nederland 2018
Bronckhorster Nightporter
Bronckhorster Nightporter

Week van het Nederlandse Bier

In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival de 7e editie van de Week van het Nederlandse Bier van start gegaan. Kersverse nachtburgemeester Sjoerd van Schuylenburch sloeg het eerste vat aan in het bijzijn van onder andere Henri Reuchlin (voorzitter van Stichting Week van het Nederlandse Bier).

Eerste vat aangeslagen bij de Week van het Nederlandse Bier 2018

Tijdens de opening werd tevens de Mitra Award voor het ‘Beste Bier van Nederland 2018’ uitgereikt, onderdeel van de Dutch Beer Challenge. Het bier Bronckhorster Nightporter van de Gelderse brouwer Bronckhorster ging er met de titel vandoor en mag zich dit jaar het beste bier van Nederland noemen. Ook werd er een bierapp gelanceerd genaamd de ‘Bier Butler app’. Vanaf vandaag kunnen bierliefhebbers advies vragen over de beste bier- en foodcombinatie.

De Week van het Nederlandse Bier duurt nog tot en met 3 juni. Door heel Nederland worden zo’n 100 bieractiviteiten georganiseerd om de consument de veelzijdigheid van Nederlands bier te laten ervaren. De Nederlandse Brouwerijdagen van 1 tot en met 3 juni sluiten ‘De Week’ af. Ruim 100 brouwerijen door heel het land openen dan hun deuren voor publiek.

Lees ook

Beste Bier van Nederland

Bronckhorster Nightporter is het Beste Bier van Nederland 2018 Tijdens de opening van de Week van het Nederlandse Bier werd ook de prestigieuze prijs van de Dutch Beer Challenge uitgereikt. Het bier Bronckhorster Nightporter kreeg de Mitra Award voor het ‘Beste Bier van Nederland 2018’. Van alle goudenmedaillewinnaars in de subcategorieën van de Dutch Beer Challenge, kreeg Bronckhorster Nightporter de hoogste cijfers van de jury.

De winnaars van de subcategorieën werden reeds in maart bekendgemaakt; Bronckhorster Nightporter won in de categorie Stout/porter. Reactie van Bronckhorster:

"Vakmanschap beloond, we zijn trots deze prijs in ontvangst te mogen nemen vanavond. De verkiezing draagt bij aan de aandacht voor het vakmanschap van bierbrouwen. (Speciaal)bier bestaat al lang niet meer uit een mix van 4 á 5 ingrediënten, elke smaak is uniek en dat bewijst deze verkiezing!"

Dit jaar deden maar liefst 67 brouwerijen met 397 verschillende bieren mee aan de Dutch Beer Challenge in 25 categorieën. 

Stichting Week van het Nederlandse bier

De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zicht verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier.

In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, CRAFT, Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra drankenspeciaalzaken, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! magazine en Bier Consumenten vereniging PINT. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl

Cookie instellingen