Bronckhorster Brewing Company

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Rhabergseweg 9
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (14 jaar actief)
Opgericht in
2005
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster Brewing Company in het nieuws

Nederlands eerste witbier Witte Raaf terug van weggeweest

Mitra bier van de maand mei: Bronckhorster OurRIDGEinale

Inschrijvingen Dutch Beer Challenge 2019 geopend

Achtergrond informatie

Van huisschilder naar bierbrouwer

Steve Gammage kwam als huisschilder uit Richmond, Yorkshire (noord-Engeland) zo’n 30 jaar geleden naar Nederland. Naast zijn passie voor fitness, krachtsport en fietswedstrijden koesterde Steve ook een liefde voor bier. Hij ontmoet Yvonne, trouwt met haar en samen hebben ze een prachtige zoon, Ramon, die inmiddels ook twee kinderen heeft. ‘Opa’ Steve verkoopt zijn schildersbedrijf om zich te concentreren zij hobby, bierbrouwen. Want inmiddels heeft Steve een brouwersdiploma gehaald en begint zijn eigen recepten te ontwikkelen. Hij raakt bevriend met een kleine maar zelfs op internationale markten succesvolle brouwer, Menno Oliver van Brouwerij de Molen.

Het ontwikkelen van de droom

Steve's dromen worden steeds meer werkelijkheid en hij investeert in plannen voor zijn eigen microbrouwerij met de capaciteit om maximaal twee brouwgangen per dag van 1000 l te kunnen brouwen. Zijn woning in Steenderen verkoopt hij om een oud boerenbedrijf in het gehuchtje Rha (ook Gemeente Bronckhorst) te kopen.
De boerenschuur met een oppervlakte van 550 m² was oorspronkelijk een binnenbak (voor de winter) en stallen voor de stevige werkpaarden die vroeger het land bewerkten. Bij de verbouwing tot brouwerij is zoveel mogelijk van de originele karakter en historie behouden. De nieuwe brouwerij is verdeeld in verschillende ruimtes:
proef- en brouwlokaal met gezellige eikenhouten bar en dubbele koperen brouwketels (afkomstig uit het Rheingebied in Duitsland)
afdeling fermentatie met 6 dubbelwandige rvs-ketels (afkomstig uit Kobe, Japan)
aparte bar in de originele paardenstallen

Tegenslag en netwerk

De plannen ontwikkelen zich verder. Er zijn financiële tegenvallers en de investeringsgelden komt steeds niet rond. Vergunningen worden allemaal langzaam maar zeker verstrekt maar wél met een geldigheids- ofwel vervaldatum: de bouw moet beginnen voor een bepaalde datum anders moet het ‘circus’ opnieuw gestart worden. Een club van professionele investeerders lijkt uitkomst te bieden maar ondanks dat de jaren verstrijken zijn de middelen er nog niet.
Steve heeft inmiddels wel een indrukwekkend netwerk van contacten in de wereld van bier brouwen. Van leveranciers in allerlei landen tot belangstellenden die graag zijn ‘special beers’ willen kopen zoals een hotelketen die graag de Bronckhorster Bieren serveren, de eigenaresse van vier jachthavens die biologisch bier gebrouwen met water uit haar eigen 120 m diepe bron én haar eigen tap- en flessenbier wil hebben!

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

John M Wijnveldt Alg Dir (gast) op 23-07-2018 om 16:33:58

Geachte LS,

We werden gebeld i.v.m een vraag over reinigingssproeiers.
Door drukte vroegen we even een mailtje te sturen met de gegevens zodat we daar iets voor konden adviseren, tot nu toe nog niets ontvangen.
Opzet is het e.e.a op test te versturen maar dan moeten we wel iets meer weten