Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bronckhorster Brewing Company | Brouwerij Bronckhorster

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster Brewing Company is een bierbrouwerij uit Rha (Nederland) die is opgericht in 2005. Deze brouwerij heeft 20 bieren in het assortiment.

Bronckhorster header
Brok in de Keel Auchentoshan Barrel Aged
Bronckhorster Imperial Brown Porter Invergordon Whisky

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bronckhorster Brewing Company

Bronckhorster Brewing Company heeft 20 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bronckhorster Brewing Company!
 • Witte Raaf - Wit - 5,1%

  Witte Raaf witbier heeft een alcoholpercentage van 5,1% en een frisse aroma met een lichte geur van citrus. De smaak is volmondig fris, licht zurig door het gekozen gist en sinaasappelschillen en kruidig door het gebruik van koriander. Het witbier is bleek troebel, deze troebeling is afkomstig van de levende gist en tarwe. 

 • Bronckhorster IJsselbock - Bock - 7%

  Bronckhorster IJsselbock is een puur bier en vol van smaak. Het bier bevat geen toegevoegde suikers of karamel. Het leuke is dat dit bier wel cleane mounttonen heeft, met een karamelsmaak. Dit wisselt zich af met weelderige fruitige aroma's.

 • De Groene Buizerd - Pils - 5%

  De Groene Buizerd is een bier met ondergisting. Het heeft een lichte, frisse en zomerse smaak, maar je kunt er gedurende het hele jaar van genieten. Het bier is groen. Dat is bijzonder, want pilsener is meestal geel en bieren hebben vaak okerbruine tinten. Dankzij belangrijke ingrediënten als hennepzaden en hennepstelen is het een geestverrijkend, maar niet geestverruimend bier. Het heeft een lichte, frisse en verrassende smaak. 

 • Bronckhorster James Blond - Blond - 6%

  James Blond is een goudkleurig bier met een aroma van citrus en hop. Het is een vriendelijk en zacht bier met een licht zoete smaak en de frisheid van citrus.

 • Bronckhorster James Blond 0.3% - Alcoholarm - 0,3%

  James Blond 0,3% heeft een vriendelijke en zachte smaak. Het is een licht zoet bier met de frisheid van citrus. Deze smaken zijn perfect in balans, waardoor het bier een genot is om te drinken.

 • Bronckhorster BBC Four - Quadrupel - 11,5%

  Het speciaal biertje BBC Four van Brockhorster wordt ook wel een explosie in je mond genoemd. De afdronk van deze quad is erg kruidig met tonen van donker fruit, peperige kruiden en gekarameliseerde suikers. Het biertje is echter wel in balans door de minimale toevoeging van het Onze Lieve Vrouwe Kruid. 

 • Bronckhorster Eigenweiss - Weizen - 5%

  Dit koolzuurrijke product wordt op de Duitse manier gebrouwen en voldoet daarom aan alle strenge voorwaarden van het 'Rheinheitsgebot'. Het heeft toch een eigenwijze smaak van de brouwers in Rha.

 • Bronckhorster HOP into WINTER - Gerstewijn - 10%

  Bronckhorster Hop into Winter is een seizoensbier, een gerstewijn, ofwel barley wine, die je de hele winter door verwarmt. Bronckhorster Hop into Winter is diep, rijk en krachtig van smaak.

Achtergrond informatie

Van huisschilder naar bierbrouwer

Steve Gammage kwam als huisschilder uit Richmond, Yorkshire (noord-Engeland) zo’n 30 jaar geleden naar Nederland. Naast zijn passie voor fitness, krachtsport en fietswedstrijden koesterde Steve ook een liefde voor bier. Hij ontmoet Yvonne, trouwt met haar en samen hebben ze een prachtige zoon, Ramon, die inmiddels ook twee kinderen heeft. ‘Opa’ Steve verkoopt zijn schildersbedrijf om zich te concentreren zij hobby, bierbrouwen. Want inmiddels heeft Steve een brouwersdiploma gehaald en begint zijn eigen recepten te ontwikkelen. Hij raakt bevriend met een kleine maar zelfs op internationale markten succesvolle brouwer, Menno Oliver van Brouwerij de Molen.

Lees ook

Het ontwikkelen van de droom

Steve's dromen worden steeds meer werkelijkheid en hij investeert in plannen voor zijn eigen microbrouwerij met de capaciteit om maximaal twee brouwgangen per dag van 1000 l te kunnen brouwen. Zijn woning in Steenderen verkoopt hij om een oud boerenbedrijf in het gehuchtje Rha (ook Gemeente Bronckhorst) te kopen.
De boerenschuur met een oppervlakte van 550 m² was oorspronkelijk een binnenbak (voor de winter) en stallen voor de stevige werkpaarden die vroeger het land bewerkten. Bij de verbouwing tot brouwerij is zoveel mogelijk van de originele karakter en historie behouden. De nieuwe brouwerij is verdeeld in verschillende ruimtes:
proef- en brouwlokaal met gezellige eikenhouten bar en dubbele koperen brouwketels (afkomstig uit het Rheingebied in Duitsland)
afdeling fermentatie met 6 dubbelwandige rvs-ketels (afkomstig uit Kobe, Japan)
aparte bar in de originele paardenstallen

Tegenslag en netwerk

De plannen ontwikkelen zich verder. Er zijn financiële tegenvallers en de investeringsgelden komt steeds niet rond. Vergunningen worden allemaal langzaam maar zeker verstrekt maar wél met een geldigheids- ofwel vervaldatum: de bouw moet beginnen voor een bepaalde datum anders moet het ‘circus’ opnieuw gestart worden. Een club van professionele investeerders lijkt uitkomst te bieden maar ondanks dat de jaren verstrijken zijn de middelen er nog niet.
Steve heeft inmiddels wel een indrukwekkend netwerk van contacten in de wereld van bier brouwen. Van leveranciers in allerlei landen tot belangstellenden die graag zijn ‘special beers’ willen kopen zoals een hotelketen die graag de Bronckhorster Bieren serveren, de eigenaresse van vier jachthavens die biologisch bier gebrouwen met water uit haar eigen 120 m diepe bron én haar eigen tap- en flessenbier wil hebben!

Bronckhorster Brewing Company in het nieuws

Bier van Bronckhorster Brewing Company is te drinken tijdens

Cookie instellingen