Brouwer(es) gezocht!

Bier brouwen

11 januari 2013 om 10:15
Brouwerijen | Brouwen

De brouwerij van Omer, Brouwerij Bockor is op zoek naar een nieuwe brouwer. Sinds gisteren, donderdag 10 januari zijn er twee vacatures beschikbaar. Meld jij je aan?

''Door de groei in deze brouwerij wordt het voor het huidige personeel alleen te veel. Daarom zijn wij op zoek naar nieuwe krachten'', vertelt Nicolas Degryse van Bierbrouwerij Bockor.

Vacatures

Er worden een nieuwe brouwer en een nieuwe debiet gezocht. De debiet zal zich bezighouden met het onderhoud van de installaties in de ruim driehonderd cafés van Bockor. ''Maar we zijn ook naarstig op zoek naar een jonge kracht om ons team van zes brouwers te versterken'', aldus Degryse. 

Bier brouwen is niet zo gemakkelijk als het misschien lijkt, daar komt meer bij kijken. De leider van het team brouwers is Sam Quartier en hij weet precies welke eigenschappen nodig zijn bij een goede brouwer. Het is zeker belangrijk dat de aankomende brouwer voldoet aan de geheimhouding die heerst in de brouwerij. Alle brouwers kennen de recepten van de bieren, en dit moet uiteraard binnen het bedrijf blijven. ''Hij of zij is ook in staat om de installaties te reinigen. Dat gebeurt niet meer met een borstel zoals in de goeie oude tijd, want alles is geautomatiseerd. Toch moet je als brouwer af en toe de handen uit de mouwen steken."

Het vak

Ook liefde voor het brouwen is erg belangrijk, benadrukt Sam. ''Ik krijg het meeste voldoening van mijn job als ik in een café een biertje kan drinken dat ik zelf gebrouwen heb''. Is het werk moeilijk? ''Je kan het werk vanaf nul aanleren,' zegt Sam, ‘maar het is gemakkelijker als je een opleiding hebt gevolgd in de biochemie.''

Alex Lippens werkt nu al vier jaar in de brouwerij van Bockor. Het is altijd zijn grote droom geweest en die droom kwam snel uit. '‘Brouwerijtechnieken was mijn keuzevak'', vertelt hij. '‘Omdat we in mijn jaar maar met drie zijn afgestudeerd, had ik snel werk.''

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

T. van der Wiel (gast) op 11-01-2013 om 14:00:32

Waar kan je je aanmelden?

Reclame van Lagunitas Waldos' Special Ale

Het ontstaan van Lagunitas Waldos' Special Ale
In het filmpje vertellen de brouwers van het speciaalbier Lagunitas Waldo's Special Ale hoe het biertje is ontstaan. Een tripel IPA die zeer vol is van smaak!

Meer reclames van Lagunitas Waldos' Special Ale

Laatste reacties