Bierbrouwerij Bockor

Gegevens brouwerij
Land
Provincie
Locatie brouwerij
Kwabrugstraat 5
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (127 jaar actief)
Opgericht in
1892
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Bockor

Geen biermerk bekend van Bierbrouwerij Bockor. Voeg een biermerk toe voor deze brouwerij.

Bierbrouwerij Bockor in het nieuws

ABT bier juli: VanderGhinste Oud Bruin

ChocOBeer: pralines met bier vulling

Brouwer(es) gezocht!

Achtergrond informatie

Het begon allemaal in mei 1892: Remi Vander Ghinste kocht een woonhuis en bijhorende gebouwen van een brouwer voor zijn zoon Omer. Nog datzelfde jaar vonden de eerste vaten "ouden tripel" hun weg tot in Frans-Vlaanderen.

Eigen type pilsner

Onder invloed van de komst van het "Pilsener Type" ontwikkelde de brouwerij een geheel eigen pilstype dat onder de naam Ghinst pils op de markt werd gezet. Daartoe was de bouw van een lagegistingstoren noodzakelijk. Die kwam er in 1930 en domineert nu nog altijd in het glooiende landschap.

Naamswijziging

In 1938 verandert Ghinst pils van naam in Bockor, een samentrekking van het Duitse woord "Bock" en het Franse woord "or" (goud): de gouden pint is geboren! Dit lijkt een goede zet want nog datzelfde jaar wordt Bockor door het Intemationaal Voedingsinstituut te Amsterdam bekroond met een gouden medaille. En bij die ene bleef het niet.

Jacobins

In 1970 lanceert de brouwerij de Jacobins Gueuze, in 1975 ook al bekroond met een gouden medaille op "the 14th World Selection for Beer and non-alcoholic Beverages" te Amsterdam. Deze wordt in 1983 gevolgd door de Jacobins Kriek en om de range volledig te maken in 1986 door de Jacobins Framboise. Het zijn drie fantastische bieren gebrouwen op basis van jonge lambic en oude lambic.

Met markttrends mee

Om in te spelen op de markttendens lanceert de brouwerij in 1998 voor de eerste maal haar Kriek Nieuwe Oogst. Dit is een fris biertje, gebrouwen met de eerste krieken van de nieuwe oogst. De consument weet al snel de Kriek Nieuwe Oogst te waarderen om zijn jonge, frisse smaak.

Schot in de roos

Door het succes van Kriek Nieuwe Oogst maakt in november 2002 Kriek Max haar opwachting. De consument wordt verwend want hierin zijn maar liefst 25% natuurlijke kriekensappen in aanwezig die mede de basis vormen van deze verrukkelijke kriek. Met de Kriek Max als voorbeeld ondergaat ook de Jacobins Framboise een wijziging: het wordt de Framboise Max met maar liefst 30% natuurlijke frambozensappen. In 2003 wordt het "Max-gamma" uitgebreid met de Passion Max en de Rosé Max.

Maar het echte succes komt eind 2008 wanneer 120 jaar vakmanschap en vijf generaties brouwtraditie vertaald worden in één bier, OMER. Traditional Blond. Dit blonde bier van hoge gisting is een schot in de roos. In 2009 wint OMER. de gouden medaille op de European Beer Star Awards in Duitsland en in 2010 wint dit blonde bier de gouden medaille op de World Beer Cup in Chicago, USA.

Zo blijft Brouwerij Bockor een van de meest vooruitstrevende brouwerijen in de Zuid-West-Vlaamse regio die de perfecte balans weet te vinden tussen moderne technologie en ambachtelijke tradities.

Nieuw logo

Sinds 2011 heeft de brouwerij een nieuw logo en een nieuwe website gelanceerd. Gezien de groei van de brouwerij is gekozen voor een overkoepelend logo voor alle biermerken. Het vertrouwde Bockor logo blijft bestaan op het bier. De brouwerijtoren, een kenmerk voor de brouwerij komt in het logo terug alsook de verwijzing naar 1892, het jaar waarin Bockor is ontstaan.
De logo’s van alle bieren zoals bijvoorbeeld van Blauw, Omer en de Kriek Max blijven ongewijzigd. Gekoppeld aan dit logo is ook een nieuwe overkoepelende website gelanceerd.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.