Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Achouffe lanceert alcoholarme Chouffe

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Achouffe lanceert alcoholarme Chouffe

10 januari 2023 om 15:34

Chouffe 0.4 is de nieuwste creatie van Brouwerij Achouffe. Met het alcoholarme bier speelt de Belgische brouwerij in op de alcoholvrije trend.

Chouffe Alcoholvrij inschenken
Chouffe 04 flesje en glas in de hand
Chouffe alcoholvrij glas en flesje

Chouffe 0,4%

Man toont flesje alcoholarm Chouffe bier Inspelend op de alcoholvrije trend en de welbekende januari voornemens lanceert Brouwerij Achouffe deze maand: een alcoholarme Chouffe. Verfrissend, smaakvol, kruidig, met de typische fruitigheid die we van de Chouffe bieren gewend zijn. Daarnaast alcoholarm waardoor het op elk moment, en zeker in de goede voornemens maand januari, gedronken kan worden. CHOUFFE 0.4% kan vanaf deze maand geproefd worden in Nederland en is beschikbaar in 33cl fles.

Proosten met alcoholarm Chouffe bier

Genieten van een Chouffe, is genieten van een gezellig moment met vrienden. Dankzij de nieuwe, CHOUFFE 0.4%, kan iedereen meegenieten van een lekker verfrissend speciaalbier. Samen proosten na een sportieve activiteit, tijdens een middag spelletjes spelen of wanneer je de volgende dag een belangrijke werkafspraak hebt. Het kan perfect dankzij de lichte, alcoholarme Chouffe.

Lees ook

Niet geheel onbelangrijk, je drinkt het nieuwe bier zonder aan smaak in te leveren want deze CHOUFFE 0.4% smaakt even lekker en wordt gebrouwen met net zoveel passie en knowhow. In tegenstelling tot de andere speciaalbieren wordt er tijdens het brouwen gebruik gemaakt van speciale gistsoorten waardoor het alcoholgehalte op 0.4%* blijft.

*In de Belgische wetgeving worden alle bieren met minder dan 0.5% alcohol als alcoholvrij beschouwd. Op het etiket staat dan ook Chouffe Alcoholvrij / Sans Alcool. De nieuwe Chouffe bevat echter wel wat alcohol (0.4%), maar omdat de brouwerij in België staat geldt, ook als het bier in Nederland verkocht wordt, de Belgische wetgeving en mag er alcoholvrij op het etiket staan. In Nederland communiceert Chouffe transparant het alcoholpercentage, om hier geen verwarring over te laten ontstaan. Lees meer over het verschil in alcoholvrij en alcoholarm bier.

Typische Chouffe smaak

Man houdt chouffe alcoholvrij vast Sprankelend en licht gesluierd schittert het bier in het glas. De goudblonde kleur wordt gesierd door een parelwitte en stevige schuimkraag. In de neus merk je dat dit bier naast gerst ook met tarwe gebrouwen wordt, vooral dankzij enkele frisse granige aroma’s. Vrijwel meteen ruik je ook een kruidig accent, het typische en herkenbare aroma van Chouffe. In de smaak ontdek je een verfrissend en dorstlessend alcoholvrij gerstenat. Vooral de frisfruitige body, waarin ook een zachte bitterheid naar voren komt, is een aangename verrassing. Afsluitend vloeit de lichte bitterheid uit in een eerder droge afdronk. Evenwichtig, rins en verfrissend. Kortom met dit bier heb je een zeer geslaagd alcoholarm bier in je glas.

Beschikbaarheid

CHOUFFE 0.4% kan vanaf nu geproefd worden in Nederland en is beschikbaar op 33cl fles. Vanaf januari is het beschikbaar in 400 horecazaken en vanaf maart ook verkrijgbaar in de supermarkt.

Cookie instellingen