Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Boon tijdens de 'Maand van de Lambiek'

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Boon tijdens de 'Maand van de Lambiek'

10 oktober 2022 om 12:50

Brouwerij Boon heeft afgelopen week het eenjarig jubileum van hun bezoekerscentrum gevierd. Tijdens de 'Maand van de Lambiek', die op dit moment gaande is, organiseren zij verschillende events. 

Proosten op het eenjarig bestaan het bezoekerscentrum van Brouwerij Boon
Brouwerij Boon logo
Boon oude geuze en kriek boon

Brouwerij Boon

De Lembeekse Brouwerij Boon vierde op woensdag 5 oktober de eerste verjaardag van hun nieuwe bezoekerscentrum. In het bezoekerscentrum ontvingen ze het afgelopen jaar zo’n 3.000 bezoekers die een rondleiding met gids volgden alsook iets kochten in de Biershop of een bezoekje brachten aan de BOON Bar. De maand oktober is ook de “Maand van de Lambiek” en Brouwerij Boon organiseert enkele events in de brouwerij waaronder de derde editie van de Kelderdagen op 28 en 29 oktober.

Eén Jaar bezoekerscentrum

Karel, Jos en Frank Boon in het het bezoekerscentrum in Lembeek Vorig jaar openden we de deuren van onze nieuwe Biershop en Boon Bar voor bezoekers, toen nog in volle corona.”, vertelt Karel Boon. “We hadden besloten onze brouwerij toegankelijker te maken voor toerisme, ondanks de pandemie. Intussen zijn er niet alleen Belgen op stap in België, maar zijn ook de buitenlandse toeristen er weer. Vooral deze zomer merkten we de terugkomst van de buitenlandse bierliefhebbers.”

In totaal kwamen zo’n 3000 bezoekers langs om de brouwerij Boon en zijn lambiekbieren te ontdekken. “We zijn tevreden met dit eerste jaar. Maar we leggen de lat nog wat hoger volgend jaar. We hopen zonder pandemie te blijven en hopen aan de hand van samenwerkingen met toeristische organisaties en door het organiseren van events nog meer bierliefhebbers naar onze brouwerij te trekken om met hen onze biercultuur te delen.”

Lees ook

Lambiek Boon Weekend

Tijdens de maand van de Lambiek organiseert de brouwerij enkele events ter plaatse, maar plaatst het ook Lambiek in de kijker in de horeca. De brouwerij organiseert voor het eerst het Lambiek Boon Weekend op 21, 22 en 23 oktober. Tijdens die drie dagen kan je in zo’n 15 gezellige cafés en twee winkels Lambiek Boon van het vat drinken of kopen aan een voordelig tarief.

We delen graag onze biercultuur met anderen. In deze cafés zal je een kruik lambiek van één liter kunnen bestellen aan een voordelig tarief met meerdere glazen om zo samen in goed gezelschap van onze Lambiek Boon te kunnen genieten.”, verduidelijkt Karel Boon.

Een tasting van Oude Kriek 

De brouwerij organiseert ook een proeverij van oude kriek bieren. Tijdens de proeverij, die begeleidt wordt door Frank Boon en Chris Lauriers, kan je vijf oude kriek bieren proeven en ontdek je het gebruik van drie verschillende kriekenvariëteiten. De proeverij wordt georganiseerd in de brouwerij voor een beperkt aantal deelnemers. Op tijd inschrijven is de boodschap! Dit kan via de website van de brouwerij: www.boon.be.

Kelderdagen 2022

De Maand van de Lambiek wordt door de brouwerij met Kelderdagen 2022 afgesloten. Tijdens vrijdag 28 oktober en zaterdag 29 oktober telkens van 10u tot 19u brengt het bezoekerscentrum dan extra vintage bieren en speciale edities van Boon in de aandacht. Je kan ze kopen in de Biershop en proeven in de BOON Bar. Om de brouwzaal en foederzalen te bezoeken kan je je inschrijven voor een brouwerijbezoek via de website van de brouwerij. Via deze website zal de brouwerij ook de volledige bierlijst van specials en vintages aankondigen.

Cookie instellingen