Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij De Halve Maan lanceert alcoholvrij bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij De Halve Maan lanceert alcoholvrij bier

19 juni 2018 om 15:00

Als eerste familiale, Belgische brouwerij lanceert De Halve Maan een alcoholvrij speciaalbier: de Sportzot. Het is een bier met minder dan 0,5% alcohol.

Brouwerij De Halve Maan lanceert alcoholvrij bier
Sportzot

Sportzot

Sportzot De brouwerij slaagde erin om van het basisbier "Brugse Zot Blond" een alcoholvrije versie te maken met minder dan 0,5% alcohol. Het nieuwe bier smaakt niet zoeter dan het originele bier, wat uniek is in het alcoholvrije segment, terwijl de originele rijke hoparoma’s bewaard blijven.  

Lees ook

Het nieuwe bier zal onder de naam "Sportzot" in de markt gebracht worden. Er blijft een knipoog naar het Brugse Zot merk met de bekende nar in het logo. Zelfs de kaligrafie van het woordmerk werd door dezelfde beroemde kaligraaf en Bruggeling Brody Neuenschwander bewerkt die oorspronkelijk ook de "Brugse Zot" kaligrafie creëerde.

Alcoholvrij bier in België

Alcoholvrij bier bestaat intussen al enkele decennia in België. Toch konden brouwers de voorbije decennia maar moeilijk consumenten aanspreken met alcoholvrij bier. Veelal bleken mensen deze bieren niet te appreciëren wegens te grote smaakverschillen. Brouwers kampen al langer met de uitdaging om op een smaakvolle manier alcoholvrij bier te maken.

Aanvankelijk was de kwaliteit van alcoholvrij bier niet zo goed: de bieren smaakten zoet, met een typische mout- of wortsmaak die sterk verschilde van de bieren die de mensen gewoon waren.  

Cookie instellingen