Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Egmond | 10-jarig jubileum | bier | boek

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Egmond viert 10-jarig jubileum met bier en boek

14 mei 2019 om 11:58

Op 28 juni 2019 is het 10 jaar geleden dat het abdijbier Sancti Adalberti het licht zag. De abdij van Egmond en Brouwerij Egmond gaan dat op gepaste wijze vieren. Met een bier, een boek en een feest.

Boek en bier Sancti Adalberti
Brouwerij Egmond
Sancti Adalberti Miraculum Novum logo

Speciaalbier X!

Het jubileumbier krijgt de naam X! (spreek uit 10!). Het bier wordt gebrouwen in een Limited Edition, afgevuld in flessen van 75 cl, genummerd en verkocht bij inschrijving.

Op 13 juli 2019 worden de flessen per boot vanaf Brouwerij Egmond naar de abdij vervoerd. Daar kunnen de kopers van het bier hun flessen onder begeleiding van de Benedictijner monniken in processie naar de abdij vervoeren, alwaar de flessen worden opgelegd in de kelders van de abdij. De uitverkorenen krijgen een certificaat en hun naam komt op de fles. Een jaar later, als het bier volledig op dronk is, worden de flessen opgehaald.

Het wordt een Quadrupel met een alcoholpercentage van 10%. Een eXtraordinair bier met een eXtra hopping die de houdbaarheid vergroot tot in de eeuwigheid. De Quadrupel X! zal gekenmerkt worden door een feestelijke pareling, waar zuur, zoet en bitter geraffineerd samenvloeien tot een volle zuivere smaak met een hartverwarmende afdronk. Een abdijbier waardig.

Lees ook

Een fles Quadrupel X! kost 10 euro. Er worden 2000 flessen afgevuld en liefhebbers kunnen nu inschrijven voor maximaal 10 flessen per persoon. Inschrijven kan via www.brouwerijegmond/10.

Het boek

Hoe zet je een biermerk in de markt? Welke problemen kom je tegen als je je eigen brouwerij wilt bouwen? Hoe kan je, als kleine brouwer de bierconsument aan je binden? Hoe maak je een bier succesvol? Hoe bedenk je een goed verhaal? Hoe zorg je dat alles klopt: verhaal, verpakking, positionering, prijs en product?

Lees het in het rijk geïllustreerde boekje X!. 100 pagina’s A5, over de mensen die de bieren brouwen, met passie geschreven door Peter Lassooy onder redactie van Olivier Visser. Ook het boek is een Limited Edition en kost 10 euro excl. verzendkosten. Het boek is te bestellen via www.brouwerijegmond/10.

Sancti Adalberti jubileumboek

Cookie instellingen