Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Egmond | Sancti Adalberti

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Egmond / Sancti Adalberti

Brouwerij Egmond / Sancti Adalberti is een bierbrouwerij uit Egmond aan Den Hoef (Nederland) die is opgericht in 2009. Deze brouwerij heeft 7 bieren in het assortiment.

Brouwerij Egmond
Sancti Adalberti Abdijbock
Egmondse Weizen flessen en glas

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Egmond / Sancti Adalberti

Brouwerij Egmond / Sancti Adalberti heeft 7 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Egmond / Sancti Adalberti!
 • Sancti Adalberti Pastorale - Winter - 8%

  Sancti Adalberti Pastorale is een zinnenstrelend Egmonds winterbier. De rijke geur heeft zowel fruitige als kruidige kenmerken. De volle moutige caramelsmaak met een frisse toets van lindebloesem maakt van Pastorale een hartverwarmend bier.

 • Sancti Adalberti Egmondse Tripel - Tripel - 7,5%

  Deze krachtige blonde tripel kleurt goudblond in het glas. De aangename smaak van mout en hop gaat over in een fijne bitterheid.

 • Sancti Adalberti Egmondse Blonde - Blond - 5,7%

  De Sancti Adalberti Egmondse Blonde omschrijft zich het best als een blond aromatisch abdijbier met een mooie bitterheid van de Sorachi-Ace hop en een licht alcohol gehalte. Ideaal als digestief bier, daar de bitterheid de eetlust opwekt. De geur is aromatisch, citrusachtig. De hoofdsmaak is licht moutig, bitterig. De nasmaak is zoetig, bitter.

 • Sancti Adalberti Egmondse Witte - Weizen - 5%

  De Sancti Adalberti Egmondse Witte is een 3-granen Weizenbier gebrouwen naar Duitse stijl, dat wil zeggen met meer dan 50% tarwemout. De drie verschillende aroma-hopsoorten zorgen voor een subtiele en aangename bitterheid. Het bier schuimt mooi wit, kleurt goud in het glas en is licht gesluierd.

 • Sancti Adalberti Egmondse Dubbel - Dubbel - 6%

  Sancti Adalberti Egmondse Dubbel is een mooie robijnrode dubbel, met de geur van rijp rood fruit en caramel. De smaken van caramel- en gebrande mout zijn harmonisch en verfijnd. Zijn afdronk is licht zoetig en bitterig een abdijbier waardig. Natuurlijk ook weer met biologisch geteelde granen en lindebloesem.

 • Egmondse Weizen Bio - Weizen - 5%

  Egmondse Weizen is gebrouwen met twee aroma-hopsoorten die zorgen voor een subtiele en aangename bitterheid. Het bier kenmerkt zich door aroma's van kruidnagel en banaan en is lekker romig en lichtzuur van smaak.

 • Sancti Adalberti Abdijbock - Bock - 6,5%

  Deze herfstbock heeft een zoete smaak van karamel en een licht bittere, maar verwarmende nasmaak. Het bier is gebrouwen met verschillende soorten mout, dat zorgt voor een algehele moutigzoete smaak.

  Achtergrond informatie

  Sinds 2018 staat in Egmond aan den Hoef een ambachtelijke brouwerij, waar onder meer de Sancti Adalberti abdijbieren worden gebrouwen. Een brouwhuis van 2500 liter, tien gistingstanks, een bottellijn en het vakmanschap van de brouwers zorgen voor heerlijke speciaal bieren. U kunt onder leiding van deskundige medewerkers een rondleiding maken door de brouwerij en genieten van een proeverij in het Proeflokaal. 

  Proeflokaal en Rondleiding 

  Het proeflokaal is het gezellige begin- en eindpunt voor rondleidingen en proeverijen. Daarnaast ben je van harte welkom als je een proefglas van onze bieren wilt drinken en wilt genieten van onze lokale borrelhapjes. Met zicht op de brouwerij kan je genieten van onze bieren. U kunt binnen lopen voor een inlooprondleiding of reserveren voor een bepaalde tijd. 

  Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 20:00 uur. 
  Reserveren voor groepen kan via: proeflokaal@brouwerijegmond.nl

  Sancti Adalberti 

  Sancti Adalberti wordt gebrouwen in licentie met de abdij van Egmond en is het enige Benedictijner abdijbier van Nederland. Inmiddels brouwt men Tripel, Dubbel, Weizen, Blonde, Abdijbock en een zwaar donker bier Pastorale. Alle bieren zijn biologisch. Toevoeging van lindebloesem zorgt voor een eigen karakter en een heerlijke geur. 

  Brouwerijwinkel 

  In de brouwerij winkel vind je naast onze bieren ook cadeauverpakkingen, glazen, schorten en  T-shirts. Leuk om na een proeverij mee naar huis te nemen. 

  Lees ook

  Openingstijden:
  - maandag t/m donderdag: 09:00 - 17:00 uur
  - vrijdag 09:00 - 20:00 uur 
  - zaterdag en zondag: 12:00 - 20:00 uur

  Brouwerij Egmond: Sancti Adalberti brouwerij

  Adelbert en Graaf Dirk

  Bijna 1,5 duizend jaar geleden, in 690, kwam de missionaris Adelbert van Ierland naar Nederland toe. Hij vestigde zich op een plekje in de duinen dat Egmond genoemd werd. Hij probeerde van daar uit de Friezen die er woonden te bekeren tot het christelijk geloof.

  50 jaar later overleed Adelbert. Hij werd op zijn plekje in de duinen begraven dat al snel daarna een bedevaartsoord is geworden.

  In 922 kwam het gebied in handen van Graaf Dirk. Dirk had een nonnenkloostertje in Hallem (Egmond-Binnen). Adelbert verscheen in een droom van Wilfsit, een der nonnen, en zei dat men hem moest opgraven en opnieuw begraven in het kloostertje van Hallem. Het gebeente van Adelbert werd opgegraven en toen gebeurde er een wonder. Op de plek waar ze hem vonden welde een bron op. Sinds die tijd is deze bron er altijd geweest. De geruchten gaan dat het water uit deze bron oogziektes en dwaasheid geneest. Het water uit de bron is verwerkt in Egmonds abdijbier. 

  Het houten klooster werd vervangen door een stenen abdij. Als snel groeide deze abdij uit tot een centrum van kennis en macht. In de wijde omtrek had de abdij bezittingen. Dit duurde tot 1573, toen de strijd uitbrak met de Spanjaarden. Alle kerken en grote gebouwen in de omgeving werden verwoest door Dirk van Sonoy, ook de abdij van Egmond.

  Eeuwenlang heeft de ruïne van de abdij in het landschap gestaan. Pas in 1935 is er een nieuwe abdij gebouwd, ruim 300 jaar later. In 1950 was de nieuwe abdij af. In de abdij wonen nu 13 monniken die leven volgens de regel van onze Heilige Vader Benedictus.

  Brouwerij Egmond / Sancti Adalberti in het nieuws

  Cookie instellingen