Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierrestaurant in Utrecht | Frontaal en Little Beershop

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Frontaal en Little Beershop openen bierrestaurant in Utrecht

21 januari 2022 om 16:02

Utrecht is binnenkort een echte bierhotspot rijker! Bierbrouwerij Frontaal uit Breda en Little Beershop uit Utrecht openen een heus bierrestaurant in de stad.

Fred en Roel proosten op Frontaal Little Bar
Veel Frontaal bierblikjes in een kist
Twee mannen lopen naar de Frontaal Little Bar in Utrecht

Speciaalbier en lekker eten

Houd je van speciaalbier en lekker eten, dan hebben we goed nieuws voor je. De Bredase brouwerij Frontaal en de Utrechtse bierwinkel Little Beershop openen in de lente een restaurant in het centrum van Utrecht. Het wordt een plek waar bier, eten en gezelligheid samenkomen. Dertig bieren op tap en een uitgebreide kaart met bijpassende kleine gerechtjes die worden opgediend op een plank om samen te delen.

Restaurant

Het restaurant komt aan de Predikherenstraat op een steenworp afstand van uitgaansplein de Neude, dat is ook om de hoek van de Hardebollenstraat waar de bierwinkel Little Beershop is gevestigd. Het restaurant krijgt de naam Frontaal Little Bar. “We combineren de beste speciaalbieren met bijpassende planken vol met lekkere gerechtjes om samen met je vrienden te delen”, aldus initiatiefnemer Fred Buddingh (eigenaar Little Beershop). Voor elke bierstijl is er een bijpassende plank.

Op deze planken vind je bijvoorbeeld huisgemaakte nacho’s, charcuterie, speciale kazen, maar ook originele gerechten zoals bijvoorbeeld malse chicken wings gecombineerd met zoete wafels, spiesen met worst en garnalen van de BBQ, mac&cheese balls, mini-hamburgers met verschillende toppings (sliders) of vegetarische groenteballetjes en vegan bloemkool wings van de grill met huisgemaakte dip. Op de tap vind je 30 verschillende bieren, waaronder de vaste bieren en specials van brouwerij Frontaal. Maar ook bijzondere gastbieren uit binnen- en buitenland. Voor de realisatie van het restaurant is een crowdfunding gestart via het platform Crowdaboutnow. De opbrengst wordt gebruikt voor de tapinstallatie, een keuken en een nieuw interieur.

Lees ook

Frontaal en Little BeerShop

Brouwerij Frontaal is opgericht in 2015 door Roel Buckens in 4 zeecontainers in Breda. In 2018 verhuist de brouwerij naar de oude fabriek van de Faam, hier wordt ook een proeflokaal geopend. In 6 jaar tijd is Frontaal uitgegroeid tot een toonaangevende en ambitieuze brouwerij in Nederland. Frontaal Little Bar is de eerste horecagelegenheid van de brouwerij buiten thuisstad Breda.

Little Beershop is al bijna twee jaar gevestigd op de Hardebollenstraat. Eigenaar Fred Buddingh begint vijf jaar geleden als shop-in-shop bierwinkeltje bij Familie van Rijk aan de Amsterdamsestraatweg. In de winkel staan nieuwe brouwerijen en bierstijlen centraal. Elke week komen er tientallen nieuwe bieren binnen. De bieren kunnen ook online worden besteld en worden bezorgd door heel Nederland en binnen Utrecht zelfs op dezelfde dag geleverd.